Socialdemokratų lyderė teigia apsisprendusi dėl Seimo rinkimų | Diena.lt

SOCIALDEMOKRATŲ LYDERĖ TEIGIA APSISPRENDUSI DĖL SEIMO RINKIMŲ

Opozicinės Lietuvos socialdemokratų partijos (LSPD) pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė teigia jau apsisprendusi dėl dalyvavimo Seimo rinkimuose, sprendimą žada paskelbti savaitgalį.

„Taip, esu padariusi sprendimus, kuriuos paskelbsiu birželio 15 dieną“, – pirmadienį Europos Parlamento (EP) biure Vilniuje per spaudos konferenciją sakė politikė.

Birželio 15 dieną LSDP rengia tarybos posėdį, per kurį planuoja tvirtinti kandidatų į Seimą sąrašą.

Seimo rinkimai vyks spalio 13 dieną.

V. Blinkevičiūtė savaitgalį buvo perrinkta į EP, kur ji dirba nuo 2009 metų.

Pirmadienį politikė teigė, jog jeigu pati nevestų LSDP kandidatų į Seimą sąrašo, tai darytų kuris nors iš partijos lyderių.

„Tas, kas ves sąrašą, bus vienas iš mūsų partijos lyderių (...) Tikrai ne vienas galėtų būti, Socialdemokratų partija nėra vieno asmens partija“, – tvirtino partijos pirmininkė.

Pasak socialdemokratų pirmininkės, prieš apsispręsdama dėl kandidatų į Seimą eiliškumo partija įvertins ir rinkėjų reitingavimą per EP rinkimus.

„Be abejo, vertinsime ir Europos Parlamento rinkimus, reitingavimus, tai yra absoliučiai natūralus dalykas, bet pagal mūsų partijoje nustatytą tvarką ir jaunimui yra kvotos, ir moterims kvotos. Iš tikrųjų jų kvotų mes tikrai laikysimės“, – sakė V. Blinkevičiūtė.

Sekmadienį reitinguodami LSDP sąrašą rinkėjai paramą labiau reiškė politikos senbuviams, kurie kandidatų į Seimą sąraše yra antrajame arba trečiajame dešimtuke.

Per EP rinkimus socialdemokratai surinko beveik 18 proc. balsų ir išlaikė dabar turimus du mandatus.

Be V. Blinkevičiūtės europarlamentaro mandatą tai pat laimėjęs Vytenis Povilas Andriukaitis teigė, kad rinkimų rezultatai visoje Europoje leidžia viltis, jog kraštutinės jėgos neturės reikšmingos įtakos EP.

„Galime džiaugtis, kad EP struktūroje Socialistų ir demokratų frakcija ir toliau lieka antra frakcija praktiškai su tokiu pačiu balsų skaičiumi po Europos liaudies partijos. Jeigu dar pagalvojus apie tas frakcijas, kurios visada sudaro koaliciją, yra didelė viltis, kad EP laivas nebus išsiūbuotas labai kraštutinių jėgų, kurių poveikis galėtų būti labai negatyvus“, – tvirtino jis.

Kalbėdamas apie žemą rinkėjų aktyvumą per EP rinkimus, socialdemokratas svarstė, kad jį galėtų paskatinti rinkimų teisės suteikimas šešiolikmečiams.

Pirminiais duomenimis, šiemet EP rinkimuose balsavo 28,35 proc. rinkėjų.

EP narių kadencija trunka penkerius metus.

V. Blinkevičiūtė ir toliau nemato bendro darbo su konservatoriais: negalime taip elgtis

V. Blinkevičiūtė sako nematanti galimybių po Seimo rinkimų formuoti koaliciją kartu su konservatoriais. Pasak jos, bendras darbas su Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionimis demokratais (TS-LKD) turėtų neigiamų pasekmių ateityje.

„Bendro darbo koalicijoje nematau“, – pirmadienį vykusioje spaudos konferencijoje kalbėjo V. Blinkevičiūtė.

„Tai nebūtų gerai vertinant į priekį po keturių metų, nes nepasitenkinimas valdžia visada būna. Tada ateitų radikalios jėgos ir nemanau, kad to reikia Lietuvos žmonėms“, – pridūrė ji.

Politikė tikisi, kad į rudenį vyksiančius Seimo rinkimus balsuoti ateis didesnis skaičius žmonių.

„Esu įsitikinusi, kad į Seimo rinkimus ateis daug didesnis rinkėjų skaičius nei į EP rinkimus ir tas politinis paveikslas gali būti gerokai kitoks“, – dėstė V. Blinkevičiūtė.

ELTA primena, kad V. Blinkevičiūtė jau anksčiau yra teigusi – jeigu jos vadovaujama partija laimėtų šiais metais vyksiančius Seimo rinkimus, valdančiosios koalicijos su konservatoriais neformuotų.

Dar prieš antrąjį prezidento rinkimų turą Gitanas Nausėda interviu Eltai teigė – jei socialdemokratai rudenį laimėtų rinkimus, jis premjerės pareigose matytų V. Blinkevičiūtę. Antrajam prezidento rinkimų turui susiklosčius sėkmingai, šalies vadovas neatmetė galimybės pabandyti įkalbėti LSDP pirmininkę užimti Vyriausybės vadovės postą.

„Šias pareigas gali užimti ir kiti žmonės. Bet jeigu rinkimai šiai partijai susiklostytų sėkmingai (...), aš tikrai mėginčiau įkalbėti ponią Blinkevičiūtę užimti šias atsakingas bei svarbias pareigas“, – interviu Eltai teigė prezidentas.

Spaudos konferencijos vaizdo įrašas:

 

 

 

 

GALERIJA

  • Socialdemokratų lyderė teigia apsisprendusi dėl Seimo rinkimų
  • Socialdemokratų lyderė teigia apsisprendusi dėl Seimo rinkimų
  • Socialdemokratų lyderė teigia apsisprendusi dėl Seimo rinkimų
  • Socialdemokratų lyderė teigia apsisprendusi dėl Seimo rinkimų
  • Socialdemokratų lyderė teigia apsisprendusi dėl Seimo rinkimų
  • Socialdemokratų lyderė teigia apsisprendusi dėl Seimo rinkimų
  • Socialdemokratų lyderė teigia apsisprendusi dėl Seimo rinkimų
L. Balandžio / BNS nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (22)

Rici

Bjauri boba,pas ją veizoluose tik eurai šviečia,kaip pas SKRUDŽA MAKDAKĄ

Tie mūsų,,jauroparlamentarai''

tik palot moka atvažiavę pašnipinėt į Lietuvą.Antai Jukniaučienė nuvažiavo Į Klaipėdą ir ten sukėlė bardaką.Pasvaly tai bijo snukį rodyt ba davatkos už klieriką marmūzę petelnėmis išmangūrytų...

Anonimas

koncervatoriai nuvertė komunistus iš valdžios tai jei dabar jie vėl draugautu su komunystais tai būtu pasaulio pabaiga .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS