V. Blinkevičiūtė: medikų išėjimas iš darbo susijęs su sveikatos reforma | Diena.lt

V. BLINKEVIČIŪTĖ: MEDIKŲ IŠĖJIMAS IŠ DARBO SUSIJĘS SU SVEIKATOS REFORMA

Kai kurių šalies medikų išėjimas iš darbo susijęs su sveikatos reforma, sako opozicinės Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkė, europarlamentarė Vilija Blinkevičiūtė.

„(...) natūralu, kad tai yra susiję. Na, suprantu, kada keičiasi vadovai, visko atsitinka ar ne? Išeina vienas kitas, bet ne masiškai. Vadinasi, medikai supranta, kad situacija yra bloga, ir tai yra tikrai susiję su įvairiomis pertvarkomis. Ir kitaip aš to nepavadinčiau“, – Žinių radijui penktadienį sakė V. Blinkevičiūtė.

Liepos pradžioje Zarasų ligoninę paliko 12 medikų ir vadovas. Tuo metu Raseiniuose dalis medikų, abejodami konkurso į ligoninės direktoriaus vietą skaidrumu, pateikė prašymus išeiti iš darbo. Buvęs sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga taip pat yra sakęs, kad dėl to kalta sveikatos reforma.

Savo ruožtu Vilniaus Centro polikliniką per pirmą šių metų pusmetį palikus 40 darbuotojų, iš pareigų atleistas jos vadovas.

Europarlamentarė taip pat kritikavo „ligoninių skyrių naikinimą“.

„Tai savaime aišku, kad nebereikės ir medikų, ten dirbančių, ir viso kito personalo, arba daug kur nebebus atliekamos tam tikros operacijos (...). Tai susiję ir su tuo, kad medikų poreikio nebėra. Todėl ir reikia vertinti su visokiomis reformomis, su ligoninės skyrių uždarymu, su sujungimu ir t. t.. Ir tai yra susiję su bendra atmosfera, požiūriu, į medikų bendruomenę, nesibaigiančiomis pertvarkomis“, – kalbėjo LSDP pirmininkė.

Socialdemokratų partija praėjusią savaitę kreipėsi į šalies pareigūnus ragindama stabdyti sveikatos tinklo priežiūros reformą bei pradėti išsamų ir viešą jos svarstymą, atlikti įrodymais grįstą vertinimą.

Opozicinės Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ vadovas Saulius Skvernelis praėjusią savaitę reformą vadino neapibrėžta ir teigė matantis poreikį ją peržiūrėti. Savo ruožtu trečiadienį Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen pažymėjo nematanti poreikio reformos stabdyti.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

NIJOLĖ

Kai ji buvo Naujos sąjungos partijoje , taip nelojo-nepurslojo .Labai jau jaučiasi noras parodyti savąjį AŠ . Demagogija . Populizmas . Ką, nėra ką veikti Europos Seime ?

Henrikas

Tegu dirba vardan musu. Ir mokytojai, ir medikai, ir policininkai. O gauti jiems nieko nepriklauso, nes blogai dirba. O kadangi mokesi uz musu pinigus, tai mums dar ir skolingi. Mes zinome, kad viskas turi buti Nemokama ir - taskas. O tarybiniais laikai, aisku, viskas byvo geriau - niekas taip ilgai negyveno, numirdavo 50- 60 metu nesulauke, todel nebudavo problemų. Aisku, vienetai ir tuomet buvo nepatenkinti, su tais partiniai ar kgb darbuotojai draugiskapakalbedavo, perspedavo, na o jei žmogus nesusiprasdavo - buvo rumtesniu poveikio priemoniu. Bet dažniausiai susiprasdavo ir jau toliau per susirinkimus vienbalsiai keldavo ranka uz partija, lenina ir nuosirdziai pasizadedavo vykdyti partijos suvaziavimo nutarimus. Juokauju - is dalies. Atleiskit.

Pensininkas

Gime tarybiniais laikais žmonės nepamirš kaip buvo puikiai sutvarkyta sveikatos sistema,nebuvo problemų pas rajono gydytoją patekti, nebuvo problemų pas specialistą pateikti.Buvo sanatorijos nemokamos,vaikams vasaros stovyklos.Vienu žodžių daug kas buvo labai puikiai sutvarkyta,ir buvo viskas dėl žmogaus ,jo gerovės.Taip buvo ir negalima sakyti kitaip.Kiekvieną vasarą buvo galimybės gauti kelialapį i Palangą arba Šventąją Dabar as pati tiek visko maciusi , kurortų ir Viso kas buvo viskas del žmogaus o dabar šitoje prakeiktoje" laisvoje" Lietuvoje 33 metai negaliu sau leisti nuvažiuoti i joki kurortą ,net i Palangą arba šventąja.Sprokite parazitai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS