V. Blinkevičiūtė: po nuosprendžio M. Sinkevičius negalės būti LSDP Seimo rinkimų sąraše | Diena.lt

V. BLINKEVIČIŪTĖ: PO NUOSPRENDŽIO M. SINKEVIČIUS NEGALĖS BŪTI LSDP SEIMO RINKIMŲ SĄRAŠE

Po Jonavos merui Mindaugui Sinkevičiui nepalankaus teismo sprendimo jo dalyvavimas Seimo rinkimuose socialdemokratų sąraše yra neįmanomas, sako partijos lyderė Vilija Blinkevičiūtė.

„Kai yra toks teismo sprendimas, tai vis tiktai Mindaugo dalyvavimas Seimo rinkimų sąraše yra neįmanomas. Ir tai yra suprantama, ir pats Mindaugas tai supranta, kadangi kol nesibaigia teismo procesai, tai apsunkintų padėtį, tai būtų blogai partijai“, – LNK žinioms pirmadienį sakė V. Blinkevičiūtė.

Teismas M. Sinkevičių pirmadienį pripažino kaltu dėl piktnaudžiavimo, dokumento suklastojimo ir turto pasisavinimo, jam taip pat skirta bauda ir draudimas daugiau nei trejus metus eiti pareigas valstybės institucijose, tarp jų – ir būti meru. Šis sprendimas dar nėra galutinis, pats M. Sinkevičius sakė svarstantis jį skųsti, taip pat neketinantis trauktis iš mero pareigų.

Galutinį Seimo rinkimų sąrašą partija turėtų patvirtinti birželio 15-ąją.

M. Sinkevičius narystę Lietuvos socialdemokratų partijoje (LSDP) sustabdė dar pernai lapkritį, po jam pareikštų teisėsaugos įtarimų.

V. Blinkevičiūtė pabrėžia, kad 14 tūkst. narių vienijanti Lietuvos socialdemokratų partija turi ir daugiau „gebančių, patyrusių politikų“, kurie galėtų vesti sąrašą.

Klausiama dėl M. Sinkevičiaus galimybės tęsti mero pareigas, ji ragino palaukti Apeliacinio teismo sprendimo.

„Nereikia užbėgti įvykiams už akių, manau, kad kalbėsime tada, kai bus apeliacine tvarka priimtas tam tikras sprendimas, tada ir matysime, nes dabar įstatymai jam leidžia (eiti mero pareigas – BNS), jis nėra nuteistas“, – sakė socialdemokratų lyderė.

M. Sinkevičiui pirmos instancijos teismas skyrė galutinę 12,5 tūkst. eurų baudą ir trejus metus bei tris mėnesius uždraudė būti renkamam ar skiriamam į valstybės ir savivaldybės institucijų ar įstaigų pareigas.

Šis nuosprendis nėra įsiteisėjęs ir per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Viešinti galimus piktnaudžiavimo savivaldybių tarybų narių išmokų atvejus pradėjo visuomenininkas A. Tapinas, pradėjęs akciją „Skaidrinam“.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Iš kur tas populiarumas?

Pastaruoju metu neteko girdėti nė vieno Blinkevičiūtės pasiūlymo. Ji moka tik kritikuoti. Mato, kas blogai ir tvirtina, kad turi būti geriau. Bet kaip ji siūlo padaryti geriau - jau ne jos darbas. Tik abstrakčios kalbos, kad reikia padaryti geriau. netikiu, kad paliks savo šiltą vietelę ir eis dirbti sunkaus ir atsakingo darbo, kur reikės pačiai padaryti, kad būtų geriau. Gaila, kad Sinkevičius nusismulkino iki tokio lygio, kaip televizoriaus už valdiškus pinigus pirkimas ar žmonos telefono sąskaitos apmokėjimas mūsų visų pinigais. Palyginti nedidelės sumos, bet paaiškinimai tokie apgailėtini. Galėjo aukštai kilti, bet godumas ir polinkis vogti sužlugdė. Neteisinu ir kitų čekiukų skandalo veikėjų, bet dėl to, kad daug kas vogė, nė vieno iš jų kaltė nesumažėja.

bolševikinių vagių

šaika.Sunku įsivaizduoti,kad šitą kalakutienę kažkas mato premjero poste ..

Amb

Vagis ir komunistas, tai čia visas gėris, tik aukščiausius postus, kaip didžiajam komunistų vagiui brazovskiui
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS