V. Blinkevičiūtė sako, kad G. Nausėda paskubėjo, užsimindamas apie būsimą premjerę | Diena.lt

V. BLINKEVIČIŪTĖ SAKO, KAD G. NAUSĖDA PASKUBĖJO, UŽSIMINDAMAS APIE BŪSIMĄ PREMJERĘ

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė sako, jog prezidentas Gitanas Nausėda paskubėjo, užsimindamas, kad kairiosios politinės jėgos pergalės Seimo rinkimuose atveju mėgintų įkalbėti ją tapti ministre pirmininke. Vengianti atskleisti savo politinės ateities perspektyvas politikė tikina – visi sprendimai bus savalaikiai.

Kaip pranešta anksčiau, po pirmojo prezidento rinkimų turo, interviu Eltai metu šalies vadovas neatmetė galimybės pabandyti įkalbėti LSDP pirmininkę užimti Vyriausybės vadovės postą.

„Tai dalykas, kurį aš labai vertinu ir kuris yra labai reikšmingas, kuris labai įpareigojantis ir su didele atsakomybe. Bet, vėlgi, pasižiūrėkime – ko gero, šiek tiek ankstyvas pasakymas. Iš tos ilgametės politinės patirties sakau, kad gal šiek tiek pagreitino įvykius, pavadinkime taip. Bet visą laiką sakau – reikia palaukti mūsų žmonių, mūsų rinkėjų valios“, – interviu laidoje „ELTA kampas“ sakė V. Blinkevičiūtė.

„Banaliai pasakysiu – kai tos karūnos iš anksto užsidedamos, mane net atgraso ir nupurto tokie dalykai, kaip ir daugelį rinkėjų. Kol kas dar per ankstyvas toks dalykas“, – pridūrė ji.

Nors debatų metu leido suprasti, kad europarlamentarės mandato neatsisakytų, politikė pažymi – tai dar nieko nereiškia

Politikė ir toliau nėra linkusi pasakyti, ar spalį ves socialdemokratų partijos sąrašą į parlamentą ir aiškina, jog vienų debatų metu pateiktas atsakymas į klausimą, ar ir po Seimo rinkimų liktų dirbti Europos Parlamente (EP), dar nieko nereiškia.

„Čia niekas (joks signalas – ELTA) nebuvo pasiųstas. Kaip kas supranta, iš tikrųjų. Matote, mes kalbamės, kai dar neįvykę Europos Parlamento rinkimai, o juo labiau Seimo rinkimai“, – kalbėjo ji, klausiama apie „Žinau, ką renku“ debatų metu išreikštą poziciją.

„Neskubinkime tų įvykių, kaip sakau. Pirma matysime, kokie rezultatai yra Europos Parlamento rinkimuose. Birželio 15 d. bus mūsų partijos konferencija, kur mes tvirtinsime mūsų kandidatų sąrašą į Seimą – labai atsakingas momentas. Nedaug to laiko liko. Ir tada, kaip atsakinga partija dalyvausime Seimo rinkimuose“, – pažymėjo V. Blinkevičiūtė.

Iš tos ilgametės politinės patirties sakau, kad gal šiek tiek pagreitino įvykius, pavadinkime taip.

„Kiekvieni sprendimai turi būti pasverti, apgalvoti, aptarti, išgyventi ir kitaip nebus. Šiandien aš vis tiek nepasakysiu“, – pridūrė europarlamentarė.

Nepaisant to, politikė tvirtina jaučianti asmeninę atsakomybę dėl LSDP sėkmės rudenį vyksiančiuose rinkimuose. Tačiau klausiama, ar, jos nuomone, socialdemokratai galėtų pasiekti pergalę be partijos lyderės rinkimų sąraše, V. Blinkevičiūtė tiesiai neatsako.

„Vienam ar kitam vaidmenyje aš tikrai keliausiu su partija į Seimo rinkimus. (...) O koks tas konkretus vaidmuo – dar kartą sakau, truputėlį luktelkime“, – tepasakė ji.

P. Peleckio / BNS nuotr.

Kvietimo kalbėti apie bendrą ateitį iš LVŽS dar nesulaukė: stebisi R. Karbauskio vieša retorika

Praėjus pirmajam prezidento rinkimų turui, socialdemokratai iš Ramūno Karbauskio vadovaujamos Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) sulaukė viešų raginimų kalbėtis apie bendrą politinę ateitį. Rodos, jog tokie pasisakymai teliko vieša retorika, mat, V. Blinkevičiūtė nurodo iš „valstiečių“ nesulaukusi jokio kvietimo pasikalbėti.

„Sako – ar jau sutarėte, ar davėte atsakymą? Tai kad normalaus pasiūlymo bendradarbiauti dar nebuvo“, – nurodo ji.

Apskritai, socialdemokratų lyderę glumina R. Karbauskio pasirinktas būdas bendrauti.

„Man šiek tiek keistoka, kad tai buvo viešai kažkaip išmesta – nors daug ką esu mačiusi gyvenime ir jau galėčiau būti prie visko pripratus“, – kalbėjo V. Blinkevičiūtė, patikindama, jog sulaukusi LVŽS pirmininko kvietimo susitiktų pabendrauti.

„Ir susitiktumėme, ir pabendrautume – kaip ir su visais kitais partijos atstovais ar lyderiais“, – patikino ji.

Tačiau kalbėdama apie tai, kaip po Seimo rinkimų gali atrodyti politinė dėlionė parlamente, V. Blinkevičiūtė pakartojo – socialdemokratai ir Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) koalicijoje nedirbs.

„Su konservatoriais jau nešnekėtume. Juos tiesiog dabar reikėtų pasodinti ant nusiraminimo kėdutės ateinančiai kadencijai“, – pabrėžė LSDP pirmininkė.

ELTA primena, kad Seimo rinkimai vyks šių metų spalį.

GALERIJA

  • V. Blinkevičiūtė sako, kad G. Nausėda paskubėjo, užsimindamas apie būsimą premjerę
Rašyti komentarą
Komentarai (11)

ra

Kada PENSININKAMS atiduosi pinigus?

NUOMOE IS KAUNO

Senai aisku, kad Socdemai ir koncervatnikai - tas pats daiktas tik kitoje rankoje

Dvylikinės su laužtuvu neatplėši nuo Briukselio kopūstnykų

Jei būtų rimtai pasiūlęs,tai ji iš anksto žinojo,kad nė už ką neitų premjerauti.Kam jai tas klapatas,jei čia lašinius be vargo gali auginti.Un,paliaukis kaip pas motininę paršavedę.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS