V. Bukauskui pasitraukus iš „tvarkiečių“ gretų Seime, ši frakcija žlugo | Diena.lt

V. BUKAUSKUI PASITRAUKUS IŠ „TVARKIEČIŲ“ GRETŲ SEIME, ŠI FRAKCIJA ŽLUGO

Dėl valdančiosios koalicijos besiderančio „Tvarkos ir teisingumo“ frakcija Seime antradienį žlugo, iš jos pasitraukus Darbo partijos nariui Valentinui Bukauskui.

Seimo posėdžiui pirmininkavusi Rima Baškienė paskelbė, jog V. Bukauskas paliko „tvarkiečių“ gretas ir ši frakcija neatitinka minimalios septynių parlamentarų ribos.

Sprendimą V. Bukauskui išeiti iš „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos prieš kelias savaites priėmė Darbo partijos taryba.

Šios partijos lyderis Viktoras Uspaskichas BNS anksčiau antradienį sakė, kad sprendimas gali pasikeisti, jeigu „darbiečiai“ būtų įtraukti į koalicijos derybas.

V. Bukausko pasitraukimas dar gali būti aptartas per artėjantį Darbo partijos tarybos posėdį šeštadienį, tačiau V. Uspaskichas tvirtino, kad siūlys partiečiams sprendimo nekeisti.

„Tvarkos ir teisingumo“ pirmininkas Remigijus Žemaitaitis žurnalistams anksčiau sakė, kad net ir pasitraukus V. Bukauskui frakcija išliks.

Koaliciją formuojančių „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis yra sakęs, kad partija svarstytų galimybę deleguoti savo atstovą į „tvarkiečių“ frakciją, kad ši nesugriūtų.

Dėl koalicijos šiuo metu derasi Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, Lietuvos socialdemokratų darbo partija, „Tvarka ir teisingumas“ bei Lietuvos lenkų rinkimų akcija – Krikščioniškų šeimų sąjunga.

R. Žemaitaitis: frakcijos griūtis įtakos deryboms neturės

Partijos „Tvarka ir teisingumo“ lyderis Remigijus Žemaitaitis tvirtina, jog frakcijos griūtis įtakos deryboms dėl valdančiosios koalicijos neturės.

„Niekaip neįtakos, o kaip gali įtakoti? Juk partija pasirašo sutartį, partija laimėjo aštuonias vietas Seime, ir partija toliau veda derybas. Ne frakcija pasirašė memorandumą, o partija“, – BNS antradienį sakė R. Žemaitaitis.

Pasak jo, šiuo metu ieškoma, kas iš kolegų galėtų jungtis prie „tvarkiečių“, o tokių neradus partijos nariai dirbs Mišrioje grupėje.

„Tikrai nėra ką sureikšminti, bet reikia pastangų dėti, kad atsirastų pora frakcijos narių, kurie papildytų frakciją. Žiūrėsim, gal ketvirtadieniui kai ką ir surasim. Iš visur bandom, kurie turi bendrų pažįstamų, draugų, kalbam dėl prisijungimo galimybės, aišku, daugiausiai iš Mišrios grupės“, – kalbėjo „tvarkiečių“ vadovas.

„Panašu, kad Mišrioj grupėj ir gali būti toliau tęsiamas darbas“, – scenarijų, jei „tvarkiečiai“ nesurinks frakcijai reikiamo Seimo narių skaičiaus, įvardijo R. Žemaitaitis.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Kostas

Kaip ponuliui reikia... Anksčiau sakyta - derasi ir koalicijon įeina frakcija (kirkiliniai). Dabar atvirkščiai - frakcija niekuo dėta, derasi ir į koaliciją braunasi partija (žemaitaitiniai). Kažkoks košmaras tvyro Seime.

Pensininke

Reikia ISTATYMO, kad politikas seime negaletu sedeti ilgiau kaip dvi kadencijas, nes kitaip jie ISPROTEJA del asmenines naudfos. Rentos jiems tikrai nereikalingos , o kaip rase vienas komentatorius , neradusius darbo seimunus priims vyrai prie KONTEINERIU. BRAVO.

?

Na matai , kokia tvarka visose partijose - liepė ir traukiasi ?))) Tik vienas Pranckietis nori turėti ,,savo nuomonę ir ,, kėdę ,, todėl vadina spaudimu ? )))
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS