V. Čmilytė-Nielsen atmeta raginimą jai burti palaikymą pirmalaikiams rinkimams: kodėl aš? | Diena.lt

V. ČMILYTĖ-NIELSEN ATMETA RAGINIMĄ JAI BURTI PALAIKYMĄ PIRMALAIKIAMS RINKIMAMS: KODĖL AŠ?

Seimo pirmininkė atmeta socialdemokratų raginimą imtis lyderystės ir burti palaikymą pirmalaikiams parlamento rinkimams.

„Kodėl aš? Aš nepritariu šiai iniciatyvai, todėl nesuprantu, kodėl turėčiau burti frakcijas ir burti palaikymą jai“, – žurnalistams antradienį sakė Seimo vadovė.

Opozicinė Lietuvos socialdemokratų partija pareiškė neketinanti dalyvauti valdančiųjų konservatorių lyderio Gabrieliaus Landsbergio inicijuojamame politinių partijų lyderių susitikime dėl pirmalaikių rinkimų.

Anot frakcijos seniūno pavaduotojos Rasos Budbergytės, socialdemokratai iš esmės pritaria pirmalaikių rinkimų idėjai, bet pirmas žingsnis turi būti Vyriausybės pasitraukimas. Politikė taip pat akcentavo, kad palaikymą tokiai procedūrai turėtų burti Seimo pirmininkė.

„Socialdemokratai galvoja, kad tokios iniciatyvos turi imtis Seimo pirmininkė, kuri yra antrasis valstybėje asmuo“, – sakė parlamentarė.

Kodėl aš? Aš nepritariu šiai iniciatyvai, todėl nesuprantu, kodėl turėčiau burti frakcijas ir burti palaikymą jai.

Valdančiosios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirmininkas, užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis antradienį rengia parlamentinių partijų lyderių susitikimą dėl politinės sistemos skaidrinimo ir pirmalaikių Seimo rinkimų.

Išvakarėse jis išplatino laišką kreipdamasis į šių partijų vadovus ir kviesdamas juos palaikyti siūlymą rugsėjį surengti pirmalaikius parlamento rinkimus.

Tokio žingsnio konservatoriai ėmėsi visuomenei kilus abejonių, ar švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė, eidama Kauno miesto tarybos narės pareigas, skaidriai naudojo gautą beveik 14 tūkst. eurų išmoką.

Vėliau klausimus imta kelti ir dėl finansų bei kultūros ministrų Gintarės Skaistės ir Simono Kairio panaudotų lėšų.

Į tai reaguodamas prezidentas Gitanas Nausėda paragino iš pareigų trauktis visus tris ministrus. Tuo metu G. Lansbergis akcentavo, jog tai – ne kelių ministrų klausimas, nes keliamų skaidrumo standartų neatitinka dauguma politikų.

Eiliniai Seimo rinkimai turėtų vykti 2024 metų rudenį.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Todėl

Kad žertwa

SUSIJUSIOS NAUJIENOS