V. Čmilytė-Nielsen atmeta S. Skvernelio priekaištus: opozicijos balsas tikrai girdimas | Diena.lt

V. ČMILYTĖ-NIELSEN ATMETA S. SKVERNELIO PRIEKAIŠTUS: OPOZICIJOS BALSAS TIKRAI GIRDIMAS

Antradienį su prezidentu Gitanu Nausėda opozicijos lyderio Sauliaus Skvernelio aptartus priekaištus valdančiajai daugumai parlamento pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen vertina skeptiškai. Pasak jos, ekspremjero pareiškimai apie esą opozicijos teises paminančius valdančiųjų veiksmus, neturi jokio pagrindo. Priešingai, pažymi Seimo vadovė, dabartinė opozicija turi kaip niekada anksčiau geras sąlygas Seime.

„Aš tikrai neįžvelgiu šioje kadencijoje neteisybės opozicijos atžvilgiu. Anaiptol. Valdyboje dar niekada nebuvo tiek opozicijos atstovų, kiek yra šioje kadencijoje. Jei pažiūrėtumėte Seimo darbotvarkę, opozicija pateikė daug savo projektų: ne tik per opozicines darbotvarkes, bet ir įprastomis Seimo posėdžio dienomis. Opozicijos balsas tikrai yra garsiai girdimas. Yra galimybės sudaromos teikti savo projektus, nemažai jų praeina ir pateikimo stadiją,“ – trečiadienį „Žinių radijui“ sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Anot liberalės, galima sakyti, kad šiuo atžvilgiu situacija netgi skiriasi nuo ankstesnio Seimo, kuomet, jos teigimu, „valstiečių“ dominuojamame parlamente opozicijos projektai būdavo ignoruojami.

Aš tikrai neįžvelgiu šioje kadencijoje neteisybės opozicijos atžvilgiu. Anaiptol. Valdyboje dar niekada nebuvo tiek opozicijos atstovų, kiek yra šioje kadencijoje.

„(Tuomet – ELTA) buvo labai aiški linija nepraleisti opozicijos projektų. Tai aš tokius priekaištus atmetu“, – trečiadienį „Žinių radijui“ sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Antradienį su prezidentu Gitanu Nausėda susitikęs Seimo opozicijos lyderis S. Skvernelis teigė šalies vadovui išsakęs kritiką Vyriausybės darbui. Opozicijos lyderio teigimu, susitikime su prezidentu buvo aptartas ir valdančiųjų elgesys su opozicija, kuris, pasak jo, kelia tam tikrų problemų.

„Mes matome ir Seimo statuto straipsnių pažeidimų, ir perbalsavimų įvairiausių, kada balsavimai neatitinka valdančiųjų norų, ir kiti dalykai. Netgi dėl to paties dabartinio Seimo darbo karantino laikotarpiu taip pat matome įvairiausių problemų, kur labai dažnai atrodo dirbtinai daroma taip, kad opozicijai savo interesams atstovauti būtų kuo sunkiau“, – sakė S. Skvernelis.

„Manau, kad Seimo virtuvę prezidentas turi irgi žinoti, ir išgirdo tai iš pirmų lūpų“, – taip pat akcentavo jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

k g e b i s t o dukra ČMILYTĖ

ką OPOZICIJA sako ,viską g i r d i , tačiau yra NEĮGAI įvykdyti opozicijos pagrįstų reikalavimų, -- jai teks g r į ž t i į liberalų VAGIŲ gaują.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS