V. Čmilytė-Nielsen sako turinti planą, kaip užglaistyti konfliktą Seime | Diena.lt

V. ČMILYTĖ-NIELSEN SAKO TURINTI PLANĄ, KAIP UŽGLAISTYTI KONFLIKTĄ SEIME

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sako turinti planą, kaip užglaistyti valdančiųjų ir „valstiečių“ konfliktą Seime.

V. Čmilytė-Nielsen žurnalistams patvirtino, kad vienas galimų scenarijų – išrinkti Seimo vicepirmininke „valstietę“ Aušrinę Norkienę, kurios kandidatūra buvo atmesta užrūstinant didžiausią opozicinę „valstiečių“ frakciją.

„Aš manau, kad tikrai tą konfliktą galima užglaistyti ir turiu planą, kaip tai padaryti, kalbuosi su frakcijų žmonėmis“, – ketvirtadienį sakė V. Čmilytė-Nielsen.

„Statutas numato, kad gali būti teikiamas ir septintas pavaduotojas, tai tikrai galimybių yra. Kalbuosi su frakcijų atstovais ir tikrai manau, kad sprendimą galima rasti“, – teigė parlamento vadovė.

Klausiama, ar situaciją išspręstų A. Norkienės paskyrimas į vicepirmininkės pareigas, V. Čmilytė-Nielsen teigė, kad „tai galėtų būti vienas iš sprendimų, jei matysime, kad opozicijai nepavyksta išsirinkti lyderio artimiausiu metu“.

Aš manau, kad tikrai tą konfliktą galima užglaistyti ir turiu planą, kaip tai padaryti, kalbuosi su frakcijų žmonėmis.

Valdančiosios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų lyderis Gabrielius Landsbergis teigė, kad V. Čmilytė-Nielsen gali išspręsti konfliktą ir savo sprendimams turi visišką koalicijos partnerių pasitikėjimą.

„Ką Seimo pirmininkė kalba, ji mato kelią pirmyn, ji turi visišką pasitikėjimą iš koalicijos partnerių, kad ji tą situaciją gali išnaviguoti geriausiai“, – žurnalistams sakė G. Landsbergis.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) vadovas ketvirtadienį protestuodamas prieš naujosios valdžios veiksmus skirstant pozicijas parlamente paskelbė atsisakantis mandato.

Anot R. Karbauskio, jam pasitraukus derybos dėl pozicijų Seime turėtų prasidėti iš naujo ir anksčiau atmesta „valstietės“ Aušrinės Norkienės kandidatūra iš naujo teikiama į Seimo vicepirmininkes.

„Viskas pradedama iš naujo: arba viskas, arba nieko. Šitoj vietoj mes ginam už mus balsavusių žmonių interesus, šitoj vietoj ne mes esame apvogti, mes esam įsipareigoję tiems žmonėms, kurie už mus balsavo, kurie pirmam ture atidavė balsus už LVŽS“, – žurnalistams sakė R. Karbauskis.

Klausiamas, ar yra aplinkybių, dėl kurių jis pakeistų savo sprendimą atsisakyti mandato, R. Karbauskis teigė, jog tą padarytų, jei valdantieji paprašytų likti Seime.

Seimo pirmininkė komentuodama situaciją sakė, kad „LVŽS frakcijos seniūno pareiškimas yra toks ne visiškai pagrįstas ir emocijų vedinas, bet, matyt, tokia diena“.

„Valdančiojoje koalicijoje tikrai apsitarėme, kad yra sprendimų, kaip užglaistyti šią situaciją, ir artimiausiu metu jas pristatysime“, – sakė parlamento vadovė.

Konservatorių vadovas G. Landsbergis vertindamas situaciją sakė, jog „gali susidaryti įspūdis, kad tam tikri politikai norėdami tam tikras liepsnas įkaitinti, vis naujo žibalo pylė į tas liepsnas ir dabar turime liepsnojantį laužą“.

Rašyti komentarą
Komentarai (20)

Augis

KGB rado naują būdą , kaip prastumti saviškius į aukštus postus, suletuvink pavardė ir tautybę jau neturi reiksmes, patogu kur KT žinovų komentarai, negirdziu?

Čmilyte,kada eisim ant Džiugelio keliuko? Dvigubi standartai

Jeigu manote, kad kandidatė į Socialinės apsaugos ir Darbo ministerijos ministres puiki - stipriai apsirinkate. Tai politinė klapčiukė, trolininkė, Šimonytės portfeliuko nešėja... Manau, kad ministras turi būti tas, kuris šio posto nusipelnęs realiais darbais. Politinė konservatorių parsidavėlė stovėjo su savais ant vadinamo „Skvernelio keliuko“ ir laukė savos žiniasklaidos... Kodėl jie, tie, kurie prisisotino ar baigia prisisotinti valdžia dabar,-nestovi ant ,,savų" keliukų, kad ir ant Džiugelio kelio, kuriam asfaltas yra neteisėtai paklotas??? Ei, žiniasklaida, kodėl jūs tylit? Kur jūs? Dvigubi standarta? Aukštesnė politunė kultūra??? Kukū, kur jūs??

Skaitytojas

P. Čmilyte, NENUSILEISKIT tai akiplėšų gaujai!!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS