Šiaurės ir Baltijos šalių parlamentų pirmininkų vadovų susitikime – dėmesys pandemijai | Diena.lt

ŠIAURĖS IR BALTIJOS ŠALIŲ PARLAMENTŲ PIRMININKŲ VADOVŲ SUSITIKIME – DĖMESYS PANDEMIJAI

Nuotoliniu būdu vykusiame Šiaurės ir Baltijos šalių (NB8) parlamentų pirmininkų susitikime, kuriame dalyvavo Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, aptartas pasirengimas 5-ajai pasaulinei parlamentų pirmininkų konferencijai, kuri planuojama rugsėjo 7–8 dienomis Vienoje.

„Pasaulinė parlamentų pirmininkų konferencija yra svarbus įvykis, leidžiantis ne tik susidaryti platesnį vaizdą bei įsiklausyti į viso pasaulio parlamentus, bet ir atkreipti dėmesį į problemas, keliančias susirūpinimą, į darbotvarkę įtraukti mums aktualius klausimus. Veikimas kartu suteikia mums galimybę kalbėti garsiau ir vienu balsu“, – teigė Seimo pirmininkė.

Susitikimo metu dėmesys skirtas COVID-19 pandemijai, pasidalinta pandemijos suvaldymo ir vakcinacijos patirtimi. Taip pat dėmesys skirtas įvykiams Ukrainoje.

„Mes esame rimtai sunerimę dėl paliaubų pažeidimų. Rūpestį kelia didėjantis aukų skaičius, Rusijos kariuomenės pajėgų telkimas prie Ukrainos sienų. Turime rimtai vertinti šią situaciją ir siųsti aiškią bei vieningą žinutę“, – sakė parlamento vadovė V. Čmilytė- Nielsen.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Kikis

Tai pirmininkų ar vadovų, filadelfijai?

Pastaba

Po trisdešimties Lietuvos nepriklausomybės metų Seimo pirmininke tapo KGB-isto dukra. Jau nuo savo veiklos pradžios ji reiškiasi kaip ištikima tėčio darbų tęsėja. Ko vertas jos nekorektiškas kišimasis į Genocido centro darbą, Laisvės premijos laureatų, politinių kalinių ir tremtinių nuomonės ignoravimas? Ar nėra būdų tokios veiklos sustabdymui?. Didžiulė gėda Lietuvai dėl tokios Seimo pirmininkės :(.

visas pederastinis iskrypeliskas marazmas ,narkomanija

butent y lietuva ir atkeliauja is siu siaurinius ES saliu ,
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS