V. Čmilytė-Nielsen: esminių nesutarimų dėl pozicijų paskirstymo neturime | Diena.lt

V. ČMILYTĖ-NIELSEN: ESMINIŲ NESUTARIMŲ DĖL POZICIJŲ PASKIRSTYMO NETURIME

Kandidatė užimti Seimo pirmininkės postą Liberalų sąjūdžio lyderė Viktorija Čmilytė-Nielsen leidžia suprasti, kad jos vedamą partiją tenkina koalicijos partnerių sutartos ministrų portfelių kvotos. Kaip antradienio vakarą teigė kandidatė į premjeres Ingrida Šimonytė, suformavus valdančiąją koaliciją bent du ministerijų postai ir Seimo pirmininko pozicija atiteks Liberalų sąjūdžiui ir trys Ministrų Kabineto portfeliai – Laisvės partijai.

„Vakar vyko partijos valdybos posėdis, kurio pagrindinis tikslas buvo pasvarstyti, ar pritariame tokiai pasiūlytai koalicijos partnerių formulei, skirstant ministrų ir kitus postus. Partijos valdyba pritarė. Taigi mes kažkokių esminių nesutarimų dėl pozicijų paskirstymo neturime“, – LRT radijui teigė V. Čmilytė-Nielsen.

Klausima, ar šis susitarimas dar gali keistis, Liberalų sąjūdžio lyderė akcentavo „neformalias“ priežastis, kurios galėtų lemtį galbūt kitokį pasiskirstymą postais.  

„Derybos dar nesibaigė, jos galbūt net neįpusėjo. Tikėtina, kad mes susitiksime ir šiandien, ir kitomis dienomis. Taigi (derybos – ELTA) vis dar vyksta ir aš nenorėčiau užbėgti įvykiams už akių. Kaip minėjo kandidatė į premjeres Ingrida Šimonytė, bus atsižvelgta ne į tokius formalius kriterijus kaip koeficientai. Taigi ne tik aritmetika lems galutinį pasiskirstymą, bet ir pasiūlytų žmonių kompetencijos“, – pridūrė ji.

Naujosios valdančiosios koalicijos partneriai – konservatoriai, Liberalų sąjūdis ir Laisvės partija antradienį pasitvirtino ministrų portfelių kvotas. Valdančiosios koalicijos partneriai šia savaitę ketina tęsti derybas. Pirmasis naujo Seimo posėdis rengiamas lapkričio 13 d.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimui Pydarui

"Ieškau darbo, nesusijusio su nuovargiu. Ne visos darbo dienos nesiūlyti. Neįdomu".

SUSIJUSIOS NAUJIENOS