V. Čmilytė-Nielsen: prie Seimo pavaduotojo „valstiečiams“ klausimo grįšime, kai išeis R. Karbauskis | Diena.lt

V. ČMILYTĖ-NIELSEN: PRIE SEIMO PAVADUOTOJO „VALSTIEČIAMS“ KLAUSIMO GRĮŠIME, KAI IŠEIS R. KARBAUSKIS

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen teigia, kad prie klausimo, ar įsteigti septintąją jos pavaduotojo pareigybę, taip sudarant galimybes „valstiečiams“ turėti savo atstovą parlamento valdyboje, bus grįžta po to, kai iš parlamento pasitrauks Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) lyderis Ramūnas Karbauskis.

„Paaiškėjus, kas imsis lyderystės Lietuvos valstiečių ir žaliųjų frakcijoje pasitraukus ponui Karbauskiui, bus galima atnaujinti pokalbius ir ieškoti sprendimo, kaip užtikrinti, kad būtent didžiosios opozicinės frakcijos atstovas būtų prie bendrojo valdybos sprendimų priėmimo stalo“, – Delfi TV pirmadienį sakė Seimo pirmininkė.    

Panašu, kad valdantieji nepasinaudos proga išlaikyti R. Karbauskio Seime, prašant jo neatsisakyti parlamentaro mandato. Pastarasis teigė, kad būtent toks valdančiųjų prašymas galėtų priversti jį pakeisti praėjusią savaitę priimtą sprendimą.

V. Čmilytės-Nielsen teigimu, nors šimtaprocentinės garantijos ir nėra, kad R. Karbauskis laikysis duoto pažado, visgi iš visko panašu, tęsė ji, jog antradienį LVŽS lyderis Seimo nario mandato atsakys.

Apie konkrečias kandidatūras šiame etape nenorėčiau kalbėti.

„Su ponu Karbauskiu niekada negali būti tikras, bet, jei teisingai suprantu jo pareiškimus, kurie ne kartą buvo pakartoti, rytoj jis ketina atsisakyti Seimo nario mandato. Kitos informacijos neturiu“, – teigė Seimo vadovė.

Liberalė nekonkretizavo, ar Seimo valdyboje atsirastų vietos jau kartą parlamentarų palaikymo nesulaukusiai „valstietei“ Aušrinei Norkienei.

„Apie konkrečias kandidatūras šiame etape nenorėčiau kalbėti“, – teigė Seimo vadovė.

Apie savo sprendimą atsisakyti Seimo nario mandato R. Karbauskis pranešė po ketvirtadienį vykusio LVŽS frakcijos posėdžio. Tokį žingsnį didžiausios opozicinės frakcijos lyderis argumentavo tuo, kad valdantieji esą nepaiso opozicijos nuomonės, ignoruoja jos teises ir neišklauso opozicijos nuomonės.

Tą pačią dieną nuspręsta, kad frakcijos seniūne taps A. Norkienė. Jos kandidatūra į Seimo vicepirmininkes pastarąją savaitę pritarimo nesulaukė. Kadangi vietoje jos vėliau į Seimo vadovybę buvo paskirtas socialdemokratas Julius Sabatauskas, konfliktas tarp valdančiųjų ir opozicijos dar labiau paaštrėjo.

Rašyti komentarą
Komentarai (38)

Da

visu pirma kada pradėsim dirbti tik dirbti, kovoti tik už tiesa už rojaus pragyvenimo stovio dienas, mūsų lauktu 30 metu ką žadėjo bet yra bet , kodėl barnios kuo truksta valstiečiams ir visom kitom partijom, juk visos iki vienos sėdite seime iš to duona valgote mikšta nesupelijusia visos lengvatos jus turitę, kas yra pinigu žemiu kokie plotai sodybos naujos pavadinimas graužiom raidėm vos ne aukso žibančiom, yra net tokiu meru išsistatė dvarus aukso kranus voniu išpošta aukso rinkėjui tik pasvajuoti, ponais tapo kur yra tiesa iš tikro ar iš atlyginimo tas gėris ponai atbuskite nusiraminkite juk pas ponia pirmininke juk nėra to gėrio juk šiauliai liko pas ja vaikai ir mažučiai be mamos juk mama neprilakstys užimta iš tikro reikia ir suprasti yra ir geru ne visi šviesoliai puodus lipdė,

JONAS TOŠACHMATAI

DURNELI KA ČIA VAPI JAU APSKAIČIAVO IR APSIŠIKO IKI AUSU VASIUKU NUGALĖTOJAmes norėtume kad tu išsinežditum nes esi grėsmė lietuvai užtenka jau du pralindo mus apgavo LANSBERGAS KGB GRYBĖ KGB DABAR ČMIL KGB ISTO ATŽALA IŠ KUR IŠLINDO jeigu prieis prie slaptu dokumentu tai turi būti patikrinta ar nedirba maskvai gal ir pirmas vyras maskvos agentas Lietuvos valdžia turi irodyti kas tai du šeiminėlė žmonės kalba nes jau pasimokė

tai sahmatai

Nejuokink. Jau mes prisižiūrėjome iki soties kaip tavo Vėsaitė, Aušrinė-Marinė ir Blynkevičiūtė su Šalaševičiūte apskaičiuodavo savo veiksmus. Net telefoniniai sukčiai ir paaugliai egiptiečiai už jas gudresni buvo :))))
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS