V. Čmilytė-Nielsen: prie Seimo vicepirmininko klausimo bus grįžtama kitą savaitę | Diena.lt

V. ČMILYTĖ-NIELSEN: PRIE SEIMO VICEPIRMININKO KLAUSIMO BUS GRĮŽTAMA KITĄ SAVAITĘ

Prie Seimo vicepirmininko klausimo bus grįžtama kitos savaitės pabaigoje, patvirtino Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

„Prie Seimo vicepirmininko klausimo tikrai grįšime artimiausiu metu, bet tai bus kitos savaitės pabaigoje, vakar turėjome labai daug svarbų kausimų Seimo darbotvarkėje, ir ministrės pirmininkės patvirtinimas, ir statuto pakeitimai, dalis jų sėkmingai išsisprendė, prie kitų vėl teks grįžti“, – per nuotolinę spaudos konferenciją trečiadienį sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Seimas praėjusią savaitę tvirtindamas parlamento vadovo pavaduotojus atmetė „valstiečių“ pasiūlytos Aušrinės Norkienės kandidatūrą. Visi kiti pasiūlyti vicepirmininkai, tiek nuo valdančiųjų, tiek opozicijos buvo patvirtinti.

Po šio balsavimo „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis atsisakė Seimo nario mandato, protestuodamas prieš naujosios valdžios veiksmus skirstant pozicijas parlamente. Taip pat „valstiečiai“ patvirtino naują kandidatą į vicepirmininkus, tačiau pavardės neįvardina, jos neatskleidė ir parlamento vadovė.

V. Čmilytė-Nielsen kalbėdama apie valdančiųjų ir opozicijos santykius teigė, kad „pradžia nebuvo tokia taiki, kaip norėjosi“, bet sakė matanti galimybę grįžti prie civilizuoto dialogo.

„Pradžia nebuvo tokia taiki kaip norėjosi, kita vertus, visiškos darnos ir sutarimo tarp pozicijos ir opozicijos, matyt, tikėtis parlamente būtų naivu, bet aš  manau, kad matome kelius eiti į normalų, pakankamai civilizuotą dialogą ateityje“, – kalbėjo parlamento pirmininkė.

Ji taip pat patvirtino, kad valdančiųjų ir opozicijos santykiai buvo aptarti trečiadienį ryte įvykusiame nuotoliniame Seimo valdybos ir prezidento Gitano Nausėdos susitikime, ir „prezidentas išsakė savo matymą, požiūrį į tai, kad pozicija ir opozicija turi ieškoti sąlyčio taškų“.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ALGIS

TEISINGAI LIAUDIS SAKO ''AUKSAS SKĘSTA , O ŠŪDAS IŠPLAUKIA Į PAVIRŠIŲ ''

SUSIJUSIOS NAUJIENOS