V. Čmilytė-Nielsen: S. Gentvilas yra puikus ministras | Diena.lt

V. ČMILYTĖ-NIELSEN: S. GENTVILAS YRA PUIKUS MINISTRAS

Seimo pirmininkė ir Liberalų sąjūdžio lyderė Viktorija Čmilytė-Nielsen teigia pasitinkinti partijos deleguotu aplinkos ministru Simonu Gentvilu.

„Pasitikiu Simonu Gentvilu, jis yra puikus ministras“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė ji.

Kita vertus, V. Čmilytė-Nielsen teigė, kad jos nenustebino opozicinių „valstiečių“ sprendimas inicijuoti interpeliaciją šiam ministrui.

„Pagrindo tam nematau, bet ši iniciatyva nenustebino, kadangi „valstiečių“ veikimas šioje temoje buvo labai akivaizdus nuo pat pradžių“, – sakė ji.

Ketvirtadienį opoziciniai „valstiečiai“ paskelbė savo šešėlinės Vyriausybės sudėtį ir tarp pirmųjų sprendimų priėmė siūlymą savo frakcijai Seime inicijuoti interpeliaciją S. Gentvilui.

Pagrindo tam nematau, bet ši iniciatyva nenustebino, kadangi „valstiečių“ veikimas šioje temoje buvo labai akivaizdus nuo pat pradžių.

Pasak „valstiečių“ šešėlinės aplinkos ministrės Ligitos Girskienės, vieši S. Gentvilo pasisakymai ir kai kurie veiksmai kelia didelių abejonių, ar jis atėjo ginti aplinkosaugos, ar stambiojo verslo interesų.

Jos teigimu, S. Gentvilo konfliktas su Aplinkos apsaugos departamento vadove Olga Vėbriene – netoleruotinas.

„Aplinkos ministras S. Gentvilas buvo pasikvietęs departamento vadovę pasiaiškinti, kodėl ji prokuratūrai perdavė informaciją apie teršėjų galimai neteisėtus veiksmus ir prokuratūros paprašė ginti viešąjį interesą aplinkosaugos srityje. O. Vėbrienė viešai yra nurodžiusi, jog buvo aiškiai pasakyta, kad tokių veiksmų ateityje nebūtų, kad reikėtų viduje išsiaiškinti, susitarti“, – teigė L. Girskienė.

Vertindama „valstiečių“ sudarytą šešėlinį Ministrų kabinetą Seimo pirmininkė pagyrė jį už tai, kad jame yra keletas moterų, tačiau pasigedo buvusio premjero Sauliaus Skvernelio pavardės.

„Be abejo, nustebino, kad bene labiausiai patyręs politikas nerado vietos šioje šešėlinėje Vyriausybėje ir, matyt, tai parodo, kad tos partijos sveikata nėra tokia gera, kaip bandoma parodyti“, – sakė V. Čmilytė-Nielsen.

„Žinoma, žengti tokį žingsnį – paskelbti sąrašą ir kelis punktus – pats lengviausias žingsnis. Kiek tai yra tik mėginimas atkreipti dėmesį ir kiek tai yra realiai veikiantis darinys, pamatysime artimiausiu metu“, – teigė ji.

„Valstiečiai“ ketvirtadienį paskelbė šešėlinės Vyriausybės sudėtį, jos vadovu tapo partijos pirmininkas Ramūnas Karbauskis.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

dūra tu

nejuokink... tave irgi reik velniop verst, tūpa kaip čebato aulas

kas galėtų paneigti

Kad tai puikus nepotijos ir sukčių gaujos narys?

Anonimas

KGB heterofoba piarina...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS