V. Čmilytė-Nielsen: santykiuose su Prezidentūra išryškėjo vertybinės skirtys | Diena.lt

V. ČMILYTĖ-NIELSEN: SANTYKIUOSE SU PREZIDENTŪRA IŠRYŠKĖJO VERTYBINĖS SKIRTYS

Santykiuose su Prezidentūra paskutiniu metu išryškėjo vertybinės skirtys, bet jos neturėtų trukdyti dialogui, sako Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

„Kalbant apie santykius su Prezidentūra, aš sakyčiau, kad pastarosiomis savaitėmis ypatingai išsigrynino tam tikros vertybinės skirtys. Tai neturėtų stebinti, tiesiog tai įvyko ryškiau negu iki tol“, – LRT radijui trečiadienį sakė Seimo pirmininkė.

„Visgi aš manyčiau, kad tai neturėtų tapti priežastimi nesikalbėti ar bendrauti laiškais, nes tam, kad visos valdžios šakos kuo efektyviau dirbtų Lietuvos labui, joms būtina kalbėtis tarpusavyje“, – pridūrė ji.

Kalbant apie santykius su Prezidentūra, aš sakyčiau, kad pastarosiomis savaitėmis ypatingai išsigrynino tam tikros vertybinės skirtys.

Pasak jos, pozicijų skirtumai labai išryškėjo viešojoje erdvėje, bet, V. Čmilytės-Nielsen teigimu, jos pačios santykiai su Prezidentūra išlieka normalūs.

Prezidento patarėjas Povilas Mačiulis prie Prezidentūros birželį susitiko su protestuotojais dėl valdžios vykdomos šeimos politikos. Patarėjas tuomet padėkojo „Didžiojo šeimų gynimo maršo“ tęsėjams už aktyvumą.

Praėjusią savaitę prezidentas Gitanas Nausėda Briuselyje neparėmė dalies Europos Sąjungos šalių lyderių laiško dėl LGBTQ bendruomenės teisių, nors prieš kelias dienas panašaus turinio laišką pasirašė užsienio reikalų viceministras. 

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

>vaizdelis

taip ir yra. Pasižiūrėkit ką seimas šiandien priiminėjo. Juokas pro ašaras. O referendumo įstatymo niekas net nelietė.. Iš to seka kad Tauta jau neturės teisių rinkti parašus referendumui ir bent taip sunkiai pareikšti savo valią. Rinkimų komisija neišduos tam lapų..Atimama Konstitucinė teisė o jie svarsto...eilinį Liandzbergio (kažkada buvusio kriošenos Brežnevo analogo) pagarbinimą?

vaizdelis , kad

jos, nuo kadencijos pradžios , tik partnerystės ir LGBT ''vertybėm'' teužsiima ............didesnio potraukio vadovaujant neišryškėjo

Norisi staugt

Lietuvos nebėra, ją praskolino, kad papildyt Kinijos biudžetą, liko tik Corona, kuri pražudė žmones, nes griūtis sveikatos priežiūroje nuvarė juos anapilin, kas už tai nori atsakyt, juk seneliai statė Lietuvą, ne tam, kad mergelių pulkelis legalizuotų narkotikus, subinkrušių santuokas. Baisu kas darosi su mano tėvyne. Vis šneka, kad visas pasaulis į jas žiūri. O nieko tokio, kad tas pasaulis nežino net kur ta Lietuva ir tos bujojančios idiotės....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS