V. Čmilytė-Nielsen: Seimas turėtų tęsti nuotolinį darbą | Diena.lt

V. ČMILYTĖ-NIELSEN: SEIMAS TURĖTŲ TĘSTI NUOTOLINĮ DARBĄ

  • 6

Lietuvoje negerėjant COVID-19 situacijai, Seimas kol kas turėtų dirbti nuotoliniu būdu, sako parlamento pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Ji teigė siūlysianti Seimo valdybai, kad kitą savaitę parlamento posėdžiai taip pat vyktų nuotoliniu būdu.

„Mes, žinoma, vertinsime ir tai, ar darbotvarkėje atsiras vienas ar kitas klausimas, kuriam būtina gyvai susirinkti į posėdį. Tokiems klausimams atsiradus, tikėtina, surengsime galbūt vieną gyvą posėdį, bet pagal galimybę dar dirbsime nuotoliniu būdu“, – antradienį Seime žurnalistams sakė ji.

„Bent būtų toks mano siūlymas, tikintis, kad mažėjant susirgimų skaičiui visi laisviau gyvensime, taip pat ir Seimas“, – pridūrė Seimo vadovė.

Bent būtų toks mano siūlymas, tikintis, kad mažėjant susirgimų skaičiui visi laisviau gyvensime, taip pat ir Seimas.

Praėjusią savaitę pirmąjį pavasario sesijos posėdį gyvai surengęs parlamentas šią savaitę posėdžiauja nuotoliniu būdu.

Sprendimą dėl nuotolinio darbo priima Seimo valdyba.

Pagal Seimo statutą, nuotoliniai parlamento posėdžiai rengiami, kai įvedama nepaprastoji padėtis, paskelbiama ekstremalioji situacija ar karantinas ir gali kilti grėsmė Seimo darbui, nes dėl objektyvių aplinkybių gali kilti pavojus Seimo narių sveikatai, gyvybei.

Daliai parlamentarų prašant įtraukti juos į skiepijamų nuo COVID-19 asmenų sąrašą, V. Čmilytė-Nielsen pranešė, kad kreipėsi į visas parlamentines frakcijas, jog šie išsakytų savo nuomonę dėl to.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Pilietiškas

Prašau pradėti darbą įprastu būdu! Juk darželinukai, priešmokyklinukai, pradinukai kaip kokie bandymų triušiai stovi pirmose kovis su Covidu gretose, o Seimo nariai bijo! Kur tai matyta! Tegul nevažinėja pi užsieniys, o sėdi ir dirba posėdžių salėje! Ar jie negali dėvėti kaukių ir išlaikyti 2 m.atstumo? Mokykloms, man atrodo, tas sąlygas užtikrinti daug sudėtingiau! Reikia rodyti pavyzdį, o neslėptis krūmuose! Nemalonu tokią situaciją stebėti!

Rinkeja

Ne tam isrinkom,kad slapstytumetes namuose..Prasom rodyti pavyzdi ir atidirbti uz algas ir pasitikejima.Yra laisvu vakcinu,skiepykites ir mars i darba!Bus geriausia agitacija.

LIBERALINĖ-KONSERVATORINĖ REALYBĖ

Geriausia būtų, jei šitas seimas apskritai nieko nebedarytų. Išeitų ilgalaikių atostogų -iki kitų rinkimų. Tegul ir pinigus gauna-KAD TIK NIEKO DAUGIAU NEBEDARYTŲ. Tiesiog SIAUBAS IR NEVILTIS apima , kai pagalvoji -KO JIE TEN GALI PRIDIRBTI.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS