V. Čmilytė-Nielsen: Seimo rinkimų rezultatus lems paskutiniai metai iki jų | Diena.lt

V. ČMILYTĖ-NIELSEN: SEIMO RINKIMŲ REZULTATUS LEMS PASKUTINIAI METAI IKI JŲ

Kitąmet vyksiančių Seimo rinkimų rezultatus lems paskutiniais metais iki jų politikų teikiamos iniciatyvos, gebėjimas imtis reformų, sako Seimo pirmininkė ir Liberalų sąjūdžio vadovė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

„Manau, kad dabar galime konstatuoti, kad Seimo rinkimų rezultatai bus nulemti tų paskutinių metų likusių iki rinkimų“, – Žinių radijui trečiadienį sakė V. Čmilytė-Nielsen.

„Dabar viską lems tai, su kokiais pasiūlymais parlamentinės partijos ir frakcijos ateis į rudens sesiją, visų pirma, ir į vėlesnes sesijas, kaip pavyks tvarkytis su mokesčių reforma, sveikatos sritimi, švietimo sritimi“, – pridūrė ji.

Anot Seimo pirmininkės, nuo šių darbų priklausys ir atskirų ministerijų, koaliciją sudarančių partijų vertinimas.

Ji teigė mananti, kad Liberalų sąjūdžio rezultatai Seimo rinkimuose priklausys nuo darbų, laikysenos ir retorikos.

„Liberalų sąjūdžio rezultatą, vertinimą galiu vertinti tik teigiamai, atsispirdama taip pat ir nuo savivaldos rinkimų rezultatų, kurie partijai buvo labai sėkmingi“, – sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Pirmadienį skelbiamos „Spinter tyrimų“ apklausos duomenimis, liepą Lietuvos socialdemokratų partiją palaikė 13,3 proc., Tėvynės sąjungą-Lietuvos krikščionis demokratus – 11,8 proc. apklaustųjų. Birželį šias partijas atitinkamai palaikė 12,6 proc. ir 8,8 proc. apklaustųjų.

Trečioje vietoje rikiuojasi opozicijoje veikianti Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“, ją palaiko 8,4 proc.  apklaustųjų, kai birželį tokių buvo 7,8 procento.

Toliau rikiuojasi Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga su 8,2 proc. palaikymu (6,7 proc. birželį) bei Liberalų sąjūdis, kurį palaiko 7,3 proc. respondentų (7,9 proc. birželį).

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Anonimas

Kokia baisi žirafa ...

Klausiau

Jos pokalbio”Ziniu radijuje”.Labai snuku klausyti,kadangi sunkiai sudaro sakinius.Kalba netolygi.Po kiekvieno zodzio vis A ir vel A. Ir taip per visa pokalbi tas A uzgozia esme pokalbio ir paprasciausiai nusibosta klausyti.Reiketu poniai pasimokyti viesojo kalbejimo

Ragana \\\\\.../////

"gražėja" po metų nepažinsim.___Peckelio neriks?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS