V. Čmilytė-Nielsen: skiepų nuo COVID-19 eilės pažeidimai – netoleruotini | Diena.lt

V. ČMILYTĖ-NIELSEN: SKIEPŲ NUO COVID-19 EILĖS PAŽEIDIMAI – NETOLERUOTINI

Skiepijimo nuo COVID-19 eilės pažeidimai yra netoleruotini, sako Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

„Manau, kad bet koks užlindimas be eilės labai pakerta pasitikėjimą visuomenėje, pakerta pasitikėjimą medikų, tų, kurie yra pirmieji kovojantys su COVID-19, ir jie negali būti toleruojami“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė parlamento vadovė.

Taip ji reagavo į praėjusią savaitę pasirodžiusius pranešimus apie paskiepytus nuo COVID-19 asmenis, kuriems vakcina dar nepriklausė.

Prezidentas Gitanas Nausėda bandymus gauti vakcinas be eilės pavadino „gėdingais sovietinio elgesio reliktais“. Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys savivaldybių administracijų direktoriams pavedė kontroliuoti vakcinavimą nuo COVID-19 įstaigose, kurių dalininkas ar steigėjas yra atitinkama savivaldybė.

Ministrui A. Dulkiui linki jėgų, stiprybės ir ištvermės

Opozicijai kviečiant sveikatos apsaugos ministrą A. Dulkį pasiaiškinti dėl darbo, Seimo pirmininkė V. Čmilytė- Nielsen jam pastabų nereiškia, tačiau atkreipia dėmesį į tai, kokiomis sudėtingomis sąlygomis  tenka dirbti šiam ministrui.

„Aš manau, kad mes puikiai suprantame, kokiomis sudėtingomis sąlygomis atėjo dirbti į šias pareigas sveikatos apsaugos ministras  ir koks didžiulis krūvis ir atsakomybė jam dabar tenka. Linkiu jam jėgų, stiprybės ir ištvermės šiomis sąlygomis dirbant. Žinoma, vakcinavimo planai, kriterijai, pagal kuriuos galėtų būti švelninamas karantinas – visa tai yra Vyriausybės rankose ir manau, kad ji vadovaujasi neabejotinai  geriausių  ekspertų patarimais ir priims gerus sprendimus“,– ketvirtadienį žurnalistams Seime sakė V. Čmilytė- Nielsen.

ELTA primena, kad didžiausia Seimo opozicinė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcija ketvirtadienį kviečia sveikatos apsaugos ministrą A. Dulkį į posėdį pasiaiškinti ir prisiimti atsakomybę dėl šalyje daugėjančių neskaidriai organizuojamų skiepijimų nuo COVID-19 atvejų. Į ketvirtadienį organizuojamą posėdį kviečiamos ir kitos Seimo opozicinės frakcijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

//////

Užtenka žaisti ligoniais ir daktarais.Reikia pradėti dirbti ir gyventi normaliai.Per daug ilgai užsitęsė žaidimas.Mire tie kurie sirgo, arba nuo senatvės.Taip buvo visada ir bus.

Atšaukit

tą idiotišką nuotolinį posėdžiavimą. Plika akim matosi kad tas nuotolinis ryšys yra galimybė klastoti balsavimus. Glaveckas su V.Ažuolu visiškai teisūs..Turėkit sąžinės ir drasos bent tam, v a l d n t i e j i

Juokiasi puodas ,kad katinas juodas

Pati su apsauga ir lydima policijos po prekybos centrus pažeidimus lakstydama darė ,o kitus drausmina.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS