V. Čmilytė-Nielsen: svarbu, kad pandemija netaptų vienintelė tema | Diena.lt

V. ČMILYTĖ-NIELSEN: SVARBU, KAD PANDEMIJA NETAPTŲ VIENINTELĖ TEMA

Koronaviruso pandemija dominuoja politikų darbotvarkėje, tačiau svarbu, kad ji netaptų vienintele tema, sako Liberalų sąjūdžio pirmininkė, parlamento vadovė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Penktadienį per nuotolinį Liberalų sąjūdžio tarybos posėdį ji teigė, kad per Seimo pavasario sesiją liberalai sieks įtvirtinti su žmogaus teisėmis susijusius pakeitimus ir spręsti kitus partijos programos prioritetinius klausimus.

„Liberalai šioje sesijoje turės kelias labai svarbias linijas, tiek su žmogaus teisėmis susijusią darbotvarkę, tiek perteklinių ribojimų koregavimą, atšaukimą, nevyriausybinio sektoriaus stiprinimą, su švietimu susijusias iniciatyvas“, – sakė parlamento pirmininkė.

Akivaizdu, kad pandeminis kontekstas nesibaigia, jis diktuoja darbotvarkę, bet svarbu, kad tai nebūtų tik vienintelė tema.

Ji pažymėjo, kad artėjanti pavasario sesija tampa „pirmoji sesija, kurioje valdančioji koalicija turės galimybę parodyti savo darbus, savo iniciatyvas“.

„Akivaizdu, kad pandeminis kontekstas nesibaigia, jis diktuoja darbotvarkę, bet svarbu, kad tai nebūtų tik vienintelė tema ir daug pastangų dedama tam, kad tiek atskiri komitetai, tiek mūsų atstovai juose imtųsi tų iniciatyvų dėl kurių mes atėjome į Seimą“, – kalbėjo V. Čmilytė-Nielsen.

Liberalų sąjūdžio tarybos posėdis surengtas partijai minint 15 metų įkūrimo metines.

Liberalų sąjūdis Seime turi 12 atstovų. Visuomenės apklausos rodo, kad partijai savo balsą žada apie 9 proc. rinkėjų.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

kaip

paprasta įjungti durą...

G

Bet juk taip ir yra.

Klp

Užuojauta jums p. besikeikianti ir besikoliojanti Kremliaus šunauja (sovietiniai kolonistai, kolaborantai, Karbauskio žalios vištos spaudytojai bei kitos Lietuvos atmatos ir atmatėlės). Jūsų kvailumas beribis. Ar jūs susiriesdami keiksitės, ar jūs taškydamiesi nuodingom seilėm koliositės, niekas jums nepadės
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS