V. Čmilytė-Nielsen: valdančiųjų koaliciją palaiko tik „socialdarbiečių“ godumas | Diena.lt

V. ČMILYTĖ-NIELSEN: VALDANČIŲJŲ KOALICIJĄ PALAIKO TIK „SOCIALDARBIEČIŲ“ GODUMAS

Liberalų sąjūdžio pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen mano, kad po „valstiečių“ sprendimo nutraukti susitarimą dėl bendradarbiavimo vienmandatėse rinkimų apygardose su Lietuvos socialdemokratų darbo partija (LSDDP) koaliciją palaiko tik „socialdarbiečių“ godumas išlaikyti postus ministerijose.

„Akivaizdu šiandieną, kad koaliciją palaiko tik „socialdarbiečių“ godumas ministerijų prasme. Kai didysis partneris elgiasi su tavim taip, tai natūralu būtų trenkti durimis“, – „Žinių radijo“ laidoje kalbėjo V. Čmilytė-Nielsen.

Liberalų sąjūdžio pirmininkės teigimu, „valstiečių“ sprendimas su LSDDP nutraukti sutartį dėl bendradarbiavimo vienmandatėse rinkimų apygardose, pasak jos, panašu, kad buvo netikėtas net ir pačių „socialdarbiečių“ lyderiams.

„Net pačių „socialdarbiečių“ lyderiams tapo naujiena, kad jie nebebus bendri kandidatai. Bet, matyt, čia postai ministerijose šiek tiek tą karčią piliulę pasaldino“, – akcentavo politikė.

Bet, matyt, čia postai ministerijose šiek tiek tą karčią piliulę pasaldino.

V. Čmilytė-Nielsen įsitikinusi, kad dabartinė valdančioji dauguma yra visiškai netvari.

„Dauguma visiškai netvari, ir aš manau, kad, jei rudens sesijoje mums pavyks grįžti prie vieno ar kito kontraversiško įstatymo, kurie buvo priimti, balsavimai gali ir visiškai kitaip susidėlioti, nes koalicija dabar iš esmės yra pakibusi ant plauko“, – sakė Liberalų sąjūdžio pirmininkė, akcentuodama, kad omenyje turi „valstiečių“ idėją steigti valstybinį banką bei valstybines vaistines.

ELTA primena, kad pastarąjį penktadienį vykusiame LVŽS tarybos posėdyje taip pat nuspręsta, jog LVŽS nutraukia susitarimą su LSDDP dėl bendrų kandidatų kėlimo. Toks sprendimas priimtas išsiskyrus nuomonėms balsuojant dėl esminių vertybinių, LVŽS programines nuostatas įgyvendinančių, įstatymų priėmimo.

Tendencija sąrašus vesti ne partijų lyderiams – keista

V. Čmilytės-Nielsen nuomone, ryškėjanti tendencija, kad valdžioje esančių partijų rinkimų sąrašus ves ne partijų pirmininkai, yra keista. Politikė mano, kad būtent partijos pirmininkas turi prisiimti atsakomybę už sėkmingą ar nesėkmingą partijos pasirodymą rinkimuose. Liberalų sąjūdžio pirmininkė sako, kad toks „valstiečių“, konservatorių bei „socialdarbiečių“ sprendimas yra nulemtas partijų pirmininkų noru atsakomybe pasidalinti su kažkuo kitu.

„Tendencija yra bent šiek tiek keista, nes jei esi partijos pirmininkas, natūralu, kad tu prisiimi didžiausią atsakomybę už to sąrašo, už tos partijos pasirodymą rinkimuose. Kita vertus, aš suprantu, kad dabar būdama pati šioje pozicijoje puikiai matau, kokio intensyvumo tai yra darbas ir suprantu partijų pirmininkų norą, matyt, šiek tiek atsipūsti ar galbūt pasidalinti atsakomybe su kažkuo kitu“, – „Žinių radijui“ teigė V. Čmilytė-Nielsen.

Bet man atrodo, kad tai rodo atsakomybę: jei jau esi partijos pirmininkas, vedi sąrašą.

„Bet man atrodo, kad tai rodo atsakomybę: jei jau esi partijos pirmininkas, vedi sąrašą ir šiuo laikotarpiu prisiimi visą atsakomybę tiek už sėkmę, tiek už kitokį rezultatą“, – pridūrė ji.

Liberalų sąjūdžio pirmininkė džiaugiasi, kad jos vedamas partijos rinkiminis sąrašas buvo reitinguotas visiškai demokratiškai ir pirmame sąrašo dešimtuke atsispindi ne tik puikiai žinomi partijos veidai, tačiau ir naujai prisijungę nepartiniai asmenys.

„Kalbant apie mūsų sąrašą, esu labai patenkinta, kad esame vienintelė parlamentinė partija, kurios reitingavimas yra visiškai demokratiškas, visų partijos narių balsais sureitinguotas sąrašas, kurio niekas partijoje, nei sąrašo vedlys, nei pirmininkas neturėjo teisės niekaip koreguoti“, – sakė V. Čmilytė-Nielsen.

„Mūsų bendruomenė reitingavo tokį sąrašą, kur pirmame dešimtuke yra ir puikiai žinomų mūsų veidų, tokių kaipr Eugenijus Gentvilas, ir naujai prisijungę, tokie kaip Raimundas Lopata, Viktoras Pranckietis. Tikrai, manau, kad yra labai gerai subalansuotas sąrašas, atitinkantis mūsų partijos veidą. Turime ir didmiesčiuose lyderių, ir regionuose, tai akivaizdžiai matyti“ , – taip pat akcentavo politikė.

ELTA primena, kad Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) sąrašą Seimo rinkimuose ves nepartinis premjeras Saulius Skvernelis, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos (TS-LKD) sąrašo lyderė – partijai nepriklausanti Seimo narė Ingrida Šimonytė, o Lietuvos socialdemokratų darbo partijos (LSDDP) rinkimų sąrašo lyderiu išrinktas užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Tikiuosi

tokiu cmilyciu daugiau Nebebus seime. Gadina ora uz mokesciu moketoju pinigus tinginiai

CMOlyte Nylsen palaiko

pederastai, kiti iskrypeliai, psichiniai ligoniai ir degradai.

Anonimui Pydarui

Šunis loja, karavanas............................
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS