V. Jurgutį ekonomikos ir inovacijų viceministro poste pakeis E. Kuročkina | Diena.lt

V. JURGUTĮ EKONOMIKOS IR INOVACIJŲ VICEMINISTRO POSTE PAKEIS E. KUROČKINA

  • 6

Naująja ekonomikos ir inovacijų viceministre nuo pirmadienio dirbs šiuo metu ministrei Aušrinei Armonaitei inovacijų, skaitmeninimo ir atvirų duomenų klausimais patarianti Erika Kuročkina, penktadienį pranešė ministerija.

Ji nuo nuo balandžio 24 dienos, pirmadienio, pakeis savo noru pasitraukusį viceministrą Vincą Jurgutį, kurio paskutinė darbo diena yra balandžio 21 diena.

„Turėdama didelę darbo patirtį Vilniaus miesto savivaldybėje bei Ekonomikos ir inovacijų ministerijoje, ji (E. Kuročkina – BNS) naujose pareigose (...) prisidės prie inovacijų srities stiprinimo Lietuvos ekonomikoje ir viešajame sektoriuje“, – pranešime teigė ministrė A. Armonaitė.   

Viceministrė kuruos viešųjų pirkimų, valstybės duomenų atvėrimo, Ekonomikos gaivinimo plano (RRF) skaitmenizavimo priemones, inovacijų viešajame sektoriuje (GovTech) ir gynybos inovacijų sritis bei Lietuvos vykdomus Ukrainos atstatymo projektus.

Perskirsčius viceministrų kuruojamas sritis turizmo sritis bus paskirta viceministrui Karoliui Žemaičiui.

A. Armonaitės komandoje taip pat dirba viceministrės Eglė Markevičiūtė ir Ieva Valeškaitė.

V. Jurgutis iš viceministro pareigų nusprendė trauktis kovą po to, kai sulaukė kaltinimų nepotizmu, kuomet „Lietuvos geležinkelių“ (LTG) grupės korporatyvinių reikalų direktore buvo paskirta jo sutuoktinė bei A. Armonaitės draugė Agnė Belickaitė.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

ALGIRDAS.

Išvertus į lietuvių kalbą išeitų ''vištčiukienė'' , atsiprašau .

Kuročkinas išvengė kalėjimo iki gyvos galvos

Šita jo duktė ar santuokos keliu pateko pas kuročkinus. Ką bendro su Lietuva turi? Ką reiškia tokia pavarde prie inovacijų reikalų? Vos tik užuos nors kokį išradimą, išparduoda ir sau į kišenę pinigus? Jūs Ką, visai pablūdote? Buvo jau atvejis Turizmo departamente, kai korumpuotą prasigėrusį vadovą dingdavo už rusakalbių ištekėjusi buhalterė, o tas rusakalbių iš viso niekur nedirbo, todėl stropiai buhalterė patvirtindami net tokias sutartis kur ministerijos tarnautojos tikras brolis įsteigia firmą greitai ir būtent pagal rengiamo viešojo konkurso sąlygas, kas lemia, jog nuolat laimi vis naujas pajamas už nieko neveikimą. Jokiu būdu negalima visokių kuročkinų į valstybės tarnybą. Juk rusakalbiai ir žy.ai tebuvo prileidžiami š.... po lietuvės moters išvalyti ir maksimus galėjo viršininko automobilio tepalus pakeisti ir su savo nosinaite mašinos tos kėbulą nublizginti ir nupiliruoti. Reikia atsipeikėti vieną kartą. Kas čia vyksta toje balaganu ir klounų cirku virtusios valstybinėje?

Anonimas

Dar viena vista prades kudakuot
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS