V. Landsbergis: bėgantys rusai gali tapti ginklu prieš juos priimančias šalis | Diena.lt

V. LANDSBERGIS: BĖGANTYS RUSAI GALI TAPTI GINKLU PRIEŠ JUOS PRIIMANČIAS ŠALIS

Nuo mobilizacijos bėgantys rusai gali tapti ginklu prieš juos priimančias šalis, sako pirmasis faktinis Lietuvos vadovas po nepriklausomybės atkūrimo Vytautas Landsbergis.

„Dabar jie bėga, kur prabūti saugesnėje vietoje, bet klausimas, ar tas masinis bėgimas taip pat nėra suplanuotas ir nėra dar vienas bjaurus ginklas – privaryti į kokią nors Gruziją dešimtis, o gal šimtus tūkstančių svetimų žmonių, kurie yra auklėti putinijoje ir nebus jokie Gruzijos patriotai. Juos panaudos kokiems referendumams, balsavimams, kad prašytųsi pagalbos iš dėdės Putino“, – Žinių radijui ketvirtadienį sakė buvęs Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo pirmininkas.

Praėjusią savaitę Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui paskelbus dalinę mobilizaciją, šaukiamojo amžiaus rusų migracijos srautai į Sakartvelą beveik padvigubėjo.

Antradienį Sakartvelo vidaus reikalų ministras Vachtangas Gomelauris pareiškė, kad nuo pastaruoju metu į šalį kasdien atvykstančių Rusijos piliečių skaičius pasiekė maždaug 10 tūkst. per parą.

Juos panaudos kokiems referendumams, balsavimams, kad prašytųsi pagalbos iš dėdės Putino.

Rusų antplūdis sukėlė nevienareikšmiškus jausmus Sakartvele, kur dar gyvi skaudūs prisiminimai apie 2008 metų Rusijos invaziją. Trečiadienį dėl šio antplūdžio opozicija surengė protesto akciją.

V. Landsbergis ragino Vakarus nereaguoti į V. Putino grasinimus sakydamas, jog tai neturi reikšmės.

„Reikšmę turi tai, ką jie daro“, – kalbėjo buvęs Lietuvos vadovas.

Jis taip pat teigė, kad Lietuva turi pasitikėti pasaulio vadovais, branduolinio karo atveju pasiryžusiais Rusiją „sumalti į miltus“.

Rusiją karą Ukrainoje tęsia jau daugiau nei septynis mėnesius. Praėjusią savaitę komentuodamas tariamus referendumus okupuotose Ukrainos teritorijose, V. Putinas perspėjo, kad Maskva panaudos visas įmanomas priemones „Rusijos suverenitetui“ ginti.

Taip jis leido suprasti, jog Kremlius galėtų panaudoti strateginius branduolinius ginklus, kad atremtų galimus Ukrainos bandymus susigrąžinti teritoriją.

Gairės: Vytautas Landsbergis, karas Ukrainoje, rusai, mobilizacija Rusijoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS