V. Landsbergis įvertino prasidedančią Seimo sesiją: bus kruvinas sezonas | Diena.lt

V. LANDSBERGIS ĮVERTINO PRASIDEDANČIĄ SEIMO SESIJĄ: BUS KRUVINAS SEZONAS

Konservatoriams atidžiai nevertinant potencialių kandidatų į prezidento postą elgesio, partijos viduje gali susikurti nauji dariniai, mano Vytautas Landsbergis.

Tuo tarpu vertindamas politinio sezono pradžią, Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) patriarchas teigė besitikintis kruvinų batalijų.

„Gali ateiti fiktyvūs simpatikai ir pasijuokti iš tos partijos, kuri neturėjo jokių priemonių ir pabandė tokį naujovišką metodą. Ir tegu svarsto partijos vadovybė, kaip reikės vesti tuos pirminius rinkimus. Nors vienas kandidatas (Vygaudas Ušackas - ELTA) jau yra apsisprendęs, kad jis bus kandidatas, bet kuriuo atveju jam partija yra antraeilis dalykas“, - LRT laidoje „Savaitė“ teigė V. Landsbergis.

Pasak politiko, partijos skilimo jis nesitikįs, tačiau situaciją skatino vertinti blaiviai - pirminių rinkimų sistema Lietuvoje dar nėra patikrinta, todėl galimybė, kad TS-LKD prezidento rinkimuose atstovaus ne pats tinkamiausias kandidatas išlieka.

Vienas tos daugumos ir tuo pačiu Seimo vadovas, pasakyčiau, Seimo valdytojas - atvirai deklaruoja tikslą sutriuškinti oponentą.

Paklaustas nuomonės apie politinio sezono pradžią, V. Landsbergis sakė laukiantis kruvino sezono. „Jau yra nusibrėžti tikslai, juos diktuoja rinkimų tvarkaraščiai. Ir, atsižvelgiant į tam tikrus tuos rinkimų tvarkaraščius, valdančioji partija arba dauguma Seime - tai ir yra Lietuvos valdovai arba vienas tos daugumos ir tuo pačiu Seimo vadovas, pasakyčiau, Seimo valdytojas - atvirai deklaruoja tikslą sutriuškinti oponentą“, - aiškino konservatorius.

LRT žurnalistei pasiteiravus, ko reikėtų, kad didžiausios parlamento politinės jėgos galėtų susėsti prie bendro darbo stalo, V. Landsbergis atrėžė: „Jeigu staiga pasikeistų vieno žmogaus psichologija, galbūt ir jo aplinka. Galbūt jo instruktoriai kaip nors kitaip jį nuteiktų“.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

ghj

Vaje ,kaip cia nepasidomima tais zmonemis kurie cia taip komentuoja ,gal cia kokie kaliniai rasineja nu normalus zmogus net pykdamas negaletu taip

komedija

"Bus kruvinas sezonas..." Vėl bombikes pasiteks?

Čia turbūt

berečiu teroristai padarys ginkluotą sukilimą.Jeigu jau jų vadas prasitarė..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS