V. Landsbergis nebijo būti nušvilptas Vasario 16-ąją: tiems žmonėms jausiu užuojautą | Diena.lt

V. LANDSBERGIS NEBIJO BŪTI NUŠVILPTAS VASARIO 16-ĄJĄ: TIEMS ŽMONĖMS JAUSIU UŽUOJAUTĄ

  • 214

Aukščiausiosios Tarybos – Atkuriamojo Seimo pirmininkas Vytautas Landsbergis nebijo būti nušvilptas per Vasario 16-ąją. Jis sakys tradicinę kalbą iš Signatarų namų balkono, praneša LNK.

Profesorius atsiprašė tų, kurie Sausio 13-ąją nušvilpė Seimo narius, mat tądien pavadino juos fašistais.

„Aš atsiprašau tų žmonių, kurie gali jaustis įsižeidę. Apskritai ne visi žmonės yra bliovikai, bet kas nors gal pristatinėja būrelį bliovikų kaip visus Lietuvos žmones, ir juos papeikęs politikas yra jau visiems nusikaltęs. Sunku pasakyti, kiek tokia demagogija būna paveiki, kiek ji sklinda, bet ji šiek tiek sklinda. Tad aš nutariau paaiškinti ir atsiprašyti tų, kurie gal iš tikrųjų yra kaip nors įsižeidę. Ir viskas. Manau, kad incidentas baigtas“, – sakė V. Landsbergis.

V. Landsbergis sakė, kad su Sausio 13 d. protestavusiais gyventojais kartu reikėtų sudainuoti.

„Man atėjo į galvą: ar tie žmonės dainuoja? Nes žmonės, kurie dainuoja, yra visai kitokie, tai – ne bliovikai. Tai yra tam tikras kriterijus, kurį aš prisiminiau. Kodėl nepadainavus kartu? Juk dainuodavome, ir tai buvo mūsų jėga“, – teigė jis.

Profesorius pripažino, kad atsiprašyti tenka jau ne pirmąsyk.

„Vieną kartą aš irgi atsiprašiau, jeigu kas nors įsižeidė dėl aiškinimų. Kai aš vieno laikraščio būrelį žurnalistų pavadinau negražiu žodžiu, jie iš karto priėmė, pradėjo girtis tuo žodžiu, o paskui išvertė atvirkščiai – neva čia aš pasakiau apie visus Lietuvos žmones. Tai – labai panaši situacija, kaip dabar. Tada aš irgi paaiškinau. Jeigu kas nors priėmė tokią interpretaciją ir yra įsižeidęs, tai aš jo atsiprašau. O įžeisti visų tikrai nenorėjau“, – atviravo pašnekovas.

Jeigu kas nors priėmė tokią interpretaciją ir yra įsižeidęs, tai aš jo atsiprašau. O įžeisti visų tikrai nenorėjau.

Per Vasario 16-osios minėjimą profesorius žadėjo vėl kalbėti miniai.

„Aš kalbu žmonėms. Į tokius susirinkimus paprastai ateina normalūs Lietuvos žmonės, Lietuvos piliečiai, patriotai, ypač tokiomis progomis kaip Sausio 13-oji, Vasario 16-oji“, – teigė V. Landsbergis.

V. Landsbergis tikino, kad visai nebijo būti nušvilptas.

„Tiems žmonėms jausiu širdyje užuojautą. Ką noriu pasakyti, tą pasakysiu“, – tvirtino jis.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

Profesorius aptarė ir kitą aktualiją – rusų kariuomenę netoli Ukrainos.

„Didžiausią nerimą kelia ne rusų kariai. Kas yra kariai? Ten gali būti 100 tūkst. plastmasinių kareivėlių, kurie bus pasiųsti prieš Ukrainą arba nebus pasiųsti. Bet ne kariai, o jų vadai, kurie yra Kremliuje, štai tie kelia nerimą. Ir ne tik man – jie kelia nerimą visai Europai ir pasauliui, nes iš to gali pasidaryti net pasaulinis karas. Ką daryti su tais, kurie sėdi Kremliuje ir gąsdina, terorizuoja? Pasaulis priėjęs prie tam tikros ribos, kai reikia apsispręsti: ar nuolaidžiauti teroristams, ar nenuolaidžiauti“, – komentavo Atkuriamojo Seimo pirmininkas.

„Turi būti apsisprendimas, ar nuolaidžiaujame, tempiame laiką, manome, kad gal jie susiprotės, gal teroristai taps demokratais. Yra tokių mąstytojų arba apsimenančių, kad jie taip mąsto, kad tik nereikėtų nieko daryti, arba kad trupučiuką darant būtų galima nuraminti sąžinę“, – kalbėjo V. landsbergis.

„Karas, tiesą sakant, vyksta mažiausiai nuo 2014 metų, tik yra labai daug veidmainystės. Štai ir dabar vis kalbama, kad jeigu įsiverš, jeigu užpuls, tada bus imtasi priemonių. Taigi užpuolė jau 2014 metais. Tokie išvežiojimai sudaro klaidingą įspūdį, taip pat ir tam užpuolikui, kad tai, kas buvo anksčiau, jau jiems atleista. Dabar klausimas, ar jis puls toliau. Jeigu nepuls toliau, tai jau geras. Tai gal ir sankcijų nebereikia? Toks žaidimas yra labai naivus“, – šnekėjo jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (214)

Anonimas

Kai kalbesi tau gros dudu orkestras ir gros laidotuviu marsa ne kiek negaila tokio pseudo rusofobo politiko nusipelnei cinizmo ir paniekos isikunijime

Anonimas

Perdaug iš aukštai tamsta žiuri nusileisk ant žemes Užuojauta gali reikšti savo anukeliui visai savo konservatoriu partijai ir visai savo šutvei ka pridirbote per tuos 30 nepriklausomybes metu.galite dar džiaugtis kad žmones dabar tik švilpia bet man atrodo nebe už kalnu tas laikas kai visi išeis i gatves nes tie žmones kurie paaukojo savo givybes tikrai norejo matyti ne tokia Lietuva

Ilona

Tegu eina į kapines ir pats padainuoja
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS