V. Pranckietis: G. Kirkilo siekiai dėl vaiko pinigų – neįgyvendinami | Diena.lt

V. PRANCKIETIS: G. KIRKILO SIEKIAI DĖL VAIKO PINIGŲ – NEĮGYVENDINAMI

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis sako, kad valstybė yra nepajėgi didinti vaiko pinigus tiek, kiek to reikalauja „socialdarbiečiai“.

Tačiau, kartu pabrėžia Seimo vadovas, vargu ar „socialdarbiečiams“ vadovaujantis G. Kirkilas iš tikrųjų ryžtųsi palikti valdančiuosius, jei nebus gauta pritarimo didinti vaiko pinigus, 70 eurų skiriant universaliai išmokai ir 30 eurų gausioms, nepasiturinčioms ir neįgalius vaikus auginančioms šeimoms.

„Manau, kad bus pritarta tiems Vyriausybės siūlymams, kurie bus pagrįsti išlaidomis. Mes negalime deklaruoti, kad duosime daugiau, bet neturėti tų pinigų. Mes turime juos turėti“, – LRT radijui kalbėjo V. Pranckietis, pridurdamas, kad, jo nuomone, sąlygas valdančiajai koalicijai keliantis G. Kirkilas turės suprasti, kad jo siūlymai dėl vaiko pinigų yra neįgyvendinami.

Mes negalime deklaruoti, kad duosime daugiau, bet neturėti tų pinigų. Mes turime juos turėti.

„Manau, kad susitars ir koalicijos partneriai supras, ir Gediminas Kirkilas, buvęs Vyriausybės vadovas, jis puikiai supranta, kad negalima žadėti daugiau negu turime. (...) Pagal tai, kiek mes dabar žinome, atrodo, kad yra žadama daugiau negu turime“, – sakė jis.

Visgi V. Pranckietis įsitikinęs, kad, nepaisant „socialdarbiečių“ teiginių, deklaruojančių, jog nesulaukę siekiamo vaiko pinigų didinimo, trauktųsi iš valdančiųjų gretų, pačiai valdančiajai koalicijai jokių rizikų nekyla. Ji, pasak jo, nesubyrės.

„Iš išorės dažnai atrodo, kad ten intrigų yra daug daugiau negu iš tikrųjų jų yra. Tikrai Gediminas Kirkilas yra atsakingas žmogus ir dėl vieno įgyvendinti negalimo siekio ta koalicija nesubyrės“, – apibendrino jis.

Rugsėjo pabaigoje „socialdarbiečiai“ pareiškė, kad iš valdančiosios koalicijos trauktųsi, jei nebus surasta pritarimo didinti vaiko pinigus, 70 eurų skiriant universaliai išmokai ir 30 eurų gausioms, nepasiturinčioms ir neįgalius vaikus auginančioms šeimoms.

ELTA primena, kad valdančiosios koalicijos sutartyje yra numatyta, kad vaiko pinigų išmoka nuo 2020 m. sausio 1 d. sudarys 70 eurų universalią išmoką visoms šeimoms, pridedant 30 eurų priedą daugiavaikėms bei socialiai remtinoms šeimoms. Vis dėlto Finansų ministerija pasiūlė didinti universalią vaiko išmoką iki 60 eurų, o ne iki 70. Pats finansų ministras Vilius Šapoka teigė, kad vaikų pinigų didinimas priklausys ir nuo ekonominių prognozių.

Šiuo metu universali išmoka vienam vaikui, kol jis sulauks pilnametystės, siekia 50 eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

senole

seniai laikas tam kirkilui trauktis, pats pensiją gaus didelę,o vaikams iš savo kišenes lai moka, jauni žmonės gali patys išlaikyti vaikus, tik dirbti reikia o ne veltui gauti pinigų,kaip užsienio pensininkai gerai gyvena,zinoma tie kurie dirbo, o pas mus skursta,10-procentu reikia padidinti pensijas mažiausiai, tiek kas dirbo 50-metu,o ne visiems veltedziams

taigi

Prisižada ko negali įvykdyti, o paskui seka draudimai ir visokie mokesčiai -taršos, NT ir kitokie. Po kiekvienos nakties vis nauji. Matosi, kad valstiečiai valdžioje - ne savo vietoje - tik gina savo trąšas, hektarus ir glifosatą. Karbauskis atėjo valdžion tvarkyti savo reikalus, o ne Lietuvos ir vis svetimomis rankomis. Žiūrėsim kokius gelbėtojus rinksim per sekančius rinkimus.

Na na

Norės - padarys. Visi gi mato kad pinigų yra. Yra papildomai abejotino reikaligumo ginkluotei, yra 160 ukrainos kareivių ( o ne eilinių nuo karo nukentėjusių ukrainiečių) gydymui, yra numatytam valdžiagyvių algų kėlimui ir dar daug kam be ko galima apsieiti..Taigi ir sakau kad jei norės tai padarys tuos vaiko pinigus. Jeigu tik nuolat kenkiantys kolchoznikam konslibai neužblokuos.Visi'gi žinom kad anie visu pirma žiūri kaip valstiečius išėsti o ne kad žmonėms padėti
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS