V. Pranckietis: K. Mažeiką suklysti paskatino aplinka | Diena.lt

V. PRANCKIETIS: K. MAŽEIKĄ SUKLYSTI PASKATINO APLINKA

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis teigia nemanantis, kad aplinkos ministras Kęstutis Mažeika turėtų atsistatydinti iš užimamų pareigų. Seimo pirmininkas akcentuoja, kad K. Mažeiką suklysti ir inicijuoti medžiojimą lankais greičiausiai paskatino ministro aplinka.

„Tikrai neatrodo (kad turėtų atsistatydinti – ELTA), ministras dirba ir turbūt reikia džiaugtis jo darbu, o dėl klaidų – tai visi suklystame arba padeda aplinka suklysti, tai šiuo atveju turbūt taip buvo įvykę, ir tikrai linkiu sėkmės ministrui Kęstučiui“, – LRT radijui teigė V Pranckietis.

Pasak Seimo pirmininko, medžioklės lankais klausimas buvo atviras jau turbūt daugelį metų ir nuolat buvo svarstomas.

„Medžiotojai lyg ir nori tą priemonę naudoti, visuomenė šios priemonės nenori matyti naudojamos, ir ta diskusija vyko. Seime diskusijos apie tai nebuvo, Seime buvo kažkada anksčiau diskusija, kad to nereikia“, – informavo V. Pranckietis.

G. Kirkilas: K. Mažeikai pritrūko patirties

„Valstiečiams“ priklausančiam aplinkos ministrui K. Mažeikai pritrūko patirties, teigia „socialdarbiečių“ pirmininkas Gediminas Kirkilas. Politikas, vertindamas ažiotažą visuomenėje sukėlusį ministro sprendimą dėl medžioklės taisyklių keitimo, stebisi, kad K. Mažeika iniciatyvą medžioklėje leisti naudoti medžioklinius lankus nuslėpė nuo valdančiosios daugumos ir neaptarė idėjos su visuomene.

„Sprendimas yra keistas. Su niekuo nepasitarus įvedama nauja medžioklės rūšis. Aš manau, kad sprendimas nebuvo priimtas taip, kaip reikia tokius sprendimus, kurie yra susiję su plačiais visuomenės sluoksniais, priimti. Pirmiausiai su ja reikėjo kalbėtis, o ne priimti visiškai netikėtą, panašu, ir valdančiajai daugumai nežinant, sprendimą. Sprendimas buvo klaidingas – šią klaidą reikia pripažinti“, – „Žinių radijui“ situaciją komentavo G. Kirkilas.

Sprendimas yra keistas. Su niekuo nepasitarus įvedama nauja medžioklės rūšis.

„Gal šiek tiek pritrūko patirties (tartis – ELTA). Reikia tartis su visuomene – tai yra politikos alfa ir omega“, – pridūrė „socialdarbiečių“ lyderis.

Po tekusios tiek opozicijos, tiek valdančiųjų lyderių kritikos aplinkos ministras antradienį pasirašė naują įsakymą dėl Medžioklės taisyklių. Naujame dokumente nebeliko galimybės nuo 2022 m. medžioklėje naudoti medžioklinius lankus.

ELTA primena, kad „valstiečių“ partijai priklausantis K. Mažeika pastarąją savaitę pasirašė medžioklę miškuose lankais nuo 2022 m. įteisinantį įsakymą.

Kaip antradienį „Žinių radijui“ sakė prezidento Gitano Nausėdos vyriausiasis patarėjas Jaroslavas Neverovičius, K. Mažeikos penktadienį pasirašytas įsakymas, kuriame įrašytas leidimas medžioklėje naudoti medžioklinius lankus, yra neteisingas, verčiantis svarstyti, ar nereikėtų stabdyti ir iš naujo įvertinti kitus kontroversiškai vertinamus medžioklę reglamentuojančius įstatymo punktus.

Premjeras S. Skvernelis antradienį Seime teigė, kad aplinkos ministras K. Mažeika turėtų įvertinti savo komandos veiksmus formuluojant žalingą sprendimą dėl medžioklės lankais įteisinimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Nujo

Jau turejom viena, kuriam vis aplinka kalta...dar vienas islindo.

Ona

Ka čia paistai Pranskieti ,nusišneki kas gali priverst pasirašyt neskaičiusio dokumento ,tai kam jus tokioj vietoj sėdit eikit braškiu skint ,nenervinkit žmoniu

Senelė

Taip atrodo, kad ministras kalbančio veršio veidu lovoje gerdamas šampaną, šiek tiek suklydo, t.y. buvo "aplinkos" suklaidintas - kaip ir dažnas veršis
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS