V. Pranckietis: S. Skvernelis turi galvoti apie politinę ateitį | Diena.lt

V. PRANCKIETIS: S. SKVERNELIS TURI GALVOTI APIE POLITINĘ ATEITĮ

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis sako linkintis sėkmės premjerui Sauliui Skverneliui, savo vardu užregistravusiam prekės ženklą „Tėvynės labui“. Parlamento vadovo teigimu, jokiai partijai nepriklausantis S. Skvernelis turi galvoti apie politinę ateitį.

„Aš palinkėčiau galvoti apie ateitį. Skvernelis yra aukšto lygmens politikas ir jis turi galvoti apie politinę ateit,į ir turi galvoti apie politines jėgas, galimas ir būsimas“, – „Žinių radijui“ teigė V. Pranckietis, pridurdamas, kad tokiu būdu premjeras, ko gero, siunčia ženklą visuomenei.

„Galbūt čia yra ženklas visuomenei, kad štai, aš turiu tą ženklą – tai yra prezidentinės rinkiminės kampanijos šūkis... ir sėkmės dirbti Tėvynės labui“, – dar kartą sėkmės linkėdamas apibendrino Seimo pirmininkas.

Antradienį tv3.lt portalas pranešė, kad Lietuvos prekių ženklų duomenų bazėje oficialiai paskelbta, kad gruodžio 2 dieną gauta paraiška registruoti prekės ženklą „Tėvynės labui“. Lietuvos prekių ženklų duomenų bazėje nurodyta, kad šio ženklo savininkas yra pats S. Skvernelis.

Skvernelis yra aukšto lygmens politikas ir jis turi galvoti apie politinę ateit,į ir turi galvoti apie politines jėgas, galimas ir būsimas.

Premjero patarėjas Skirmantas Malinauskas tv3.lt patvirtino, kad toks prekės ženklas buvo registruotas S. Skvernelio vardu. Jo teigimu, įregistravimo faktas nereiškia, kad kuriamas naujas politinis darinys.

„Šis šūkis tiesiogiai siejasi su S. Skverneliu, todėl norima jį apsaugoti. Tai nereiškia, kad S. Skvernelis kuria partiją ar politinį judėjimą“, – portalui tv3.lt situaciją pakomentavo S. Malinauskas.

ELTA primena, kad gegužę vykusiuose prezidento rinkimuose būtent tokį šūkį savo rinkimų kampanijai pasirinko premjeras S. Skvernelis.

Rugpjūčio pabaigoje portalas LRT.lt paskelbė, kad Registrų centro duomenų bazėje įregistruotas politinės partijos pavadinimas „Tėvynės labui“. Tuomet Registrų centre S. Skvernelio pavardė nefigūravo. Visgi žurnalistų klausiamas, premjeras leido suprasti, kad politinės partijos pavadinimą įregistravo jo aplinka, kad apsaugotų pavadinimą.

Šis faktas viešojoje erdvėje sukėlė diskusijas, kad premjeras ketina kurti naują politinį judėjimą 2020 m. Seimo rinkimams. Šias kalbas skeptiškai vertino „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis. Pasak jo, tai ne kas kita, kaip opozicijos skleidžiamai gandai ir valstybės pamatų ardymas.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Nuomonė

Kokią teisę jis turi savintis šiuos žodžius, tai joks prekės ženklas, tai jau įteisinti žodžiai ir jų mintis...

Gal

nustok mokyti Pirmininke visus ir galvok apie savo ateitį, juk kėdė ne amžina....

...,neKONKRECIAI i TEMA,bet...

apie TAI kas SVARBIAUSIA VISIEMS...,svarbiausia yra ISSAUGOTI SAVO SVEIKATA,nes...beSVEIKATOS viskas yra NIEKAS... TASKAS
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS