V. Pranckietis: Seimas per karantiną neturėtų posėdžiauti | Diena.lt

V. PRANCKIETIS: SEIMAS PER KARANTINĄ NETURĖTŲ POSĖDŽIAUTI

  • 8

Per karantiną Seimas neturėtų rengti plenarinių posėdžių, teigia parlamento pirmininkas.

„Mes turėtume išvis neposėdžiauti akivaizdžiai, kadangi yra karantinas ir neturėtų būti žmogus šalia žmogaus“, – trečiadienį LRT sakė Viktoras Pranckietis.

„Bet, deja, neturime kitos galimybės, kovo 31 dieną buvo atmesta Teisės departamento siūlyta pataisa, kad galėtume posėdžiauti nuotoliniu būdu. Kai neturime tokios galimybės, renkamės vieną iš blogybių ir posėdžiaujame tada, kada galime ir pagal tikrai pagal reikalą atspindint šios dienos poreikį“, – teigė jis.

Nuo kovo 16 dienos, kai dėl koronaviruso plitimo šalyje paskelbtas visuotinis karantinas, parlamentarai į plenarinius posėdžius rinkosi keturias dienas.

Mes turėtume išvis neposėdžiauti akivaizdžiai, kadangi yra karantinas ir neturėtų būti žmogus šalia žmogaus.

Seimo opozicija reikalauja, kad parlamentas grįžtų prie įprasto darbo ritmo, kai plenariniai posėdžiai rengiami antradienį ir ketvirtadienį, tačiau valdančiųjų „valstiečių“ lyderio Ramūno Karbauskio siūlymu parlamento dauguma nutarė, kad užteks vienos posėdžių dienos – antradienio.

Opozicijos atstovai atkreipia dėmesį, kad neposėdžiaujant ketvirtadieniais, nevyksta Vyriausybės valanda ir Seimo nariai praranda svarbų parlamentinės kontrolės įrankį – galimybę paklausti Ministrų kabineto narių.

Be to, posėdžiaujant vieną dieną, nebelieka laiko opozicinių frakcijų darbotvarkėms.

Dėl to opozicijos atstovai surinko parašus, kad šį ketvirtadienį vyktų neeilinis Seimo posėdis.

Parlamento darbą kritikavo ir prezidentas Gitanas Nausėda. Jis sakė, kad Seimo darbo intensyvumas nėra pakankamas. Valstybės vadovo teigimu, Seimas, kaip ir kitos valstybės institucijos, turėtų prisitaikyti prie karantino ir dirbti visu pajėgumu.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

na

jau pranskicio karjera kt. kadencija manau nesites. Kedes, politinio pasitikejimo veikejas taip isikibes laikosi, kad dar nebuvo pasaulyje girdeta. Namie sedet nori, o alga tokia pat gauti, ir zurnalistus visus isvaikyti uzsimane, graudziau jau buti negali, kokia geda

Anonimas

Pritariu vistek jus seni bebrai neko ten nedirbate o tik sededami ten BEZDATE IR ORA GADINATE REIKETU JUMS IR ALGAS GEROKAI APKARPITI DIKADUONEI TURESIU OMENI TAI KAIP BUS SEIMO RINKIMAI

Edas

Pritariu Viktorai. Nes vistiek nieko nedirbat,o tik imituojat. Pandemijos metų - jokios strategijos ir loginio mąstymo , kaip reikės gyvent toliau , kaip padėti verslui? Iš ko bus mokama pensijos, pašalpos ir tt. Seimo ir vyriausybės atlyginimus perveskit verslo gelbėjimui nes ,kad jūs tik gražiai kalbat sumokam mes mokesčių mokėtojai. Pamiršot?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS