V. Pranckietis tikisi, kad dėl vaiko teisių pavyks rasti kompromisą | Diena.lt

V. PRANCKIETIS TIKISI, KAD DĖL VAIKO TEISIŲ PAVYKS RASTI KOMPROMISĄ

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis tikisi, kad pavyks rasti kompromisą dėl Seime svarstomų vaiko teisių apsaugos įstatymo pataisų.

„Vyksta procesas ir gerai, kad jis vyksta, gerai, kad yra derinamos nuomonės, yra reiškiama ir pozicinė, ir opozicinė nuomonė tiems pasiūlymams“, – Žinių radijui trečiadienį sakė Seimo pirmininkas.

„Jis gali būti kompromisinis – praeitą kartą suderinome tris projektus į vieną ir tuomet buvo pasibaigusi ta diskusija. Dabar nauji pasiūlymai sukelia naujas diskusijas“, – kalbėjo jis.

Pasak V. Pranckiečio, visi siūlymai ir skirtingos pozicijos bus diskutuojamos ir svarstomos komitetuose, jis tikisi, kad kompromisą pavyks rasti ir sprendimą priimti per mėnesį.

„Aišku, reikėtų imtis ir ryžtingai pabaigti tą įstatymą, nes jis nuolat kelia aistras, kelia diskusijas ir visuomenėje. Turbūt visuomenės reikėtų neaudrinti, bet susitarti vieną kartą dėl tų pataisų ir užtikrinti vaikų saugumą“, – kalbėjo V. Pranckietis.

Seimas per pratęstą rudens sesiją apsvarstė Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymo pakeitimus.

Daugiausiai diskusijų kėlė saugumo sąvoka, kurią dalis parlamentarų siūlė iš viso braukti iš įstatymo. Seimas paliko šią sąvoką, bet ją apibrėžė siauriau – kaip fizinį ir psichinį saugumą.

Projektai buvo pateikti reaguojant į kilusį rezonansą dėl vaikų paėmimo iš šeimos atvejo Kaune.

Šį mėnesį „valstiečių“ frakcijos Seime seniūnas Ramūnas Karbauskis priėmimo stadijai registravo naujų pasiūlymų vaiko teisių apsaugos sistemai.

Pagal juos, tėvams būtų suteiktas ilgesnis terminas koreguoti savo elgesį, vaikus iki 6 metų leidžiama trumpam palikti su jaunesniais nei 14 metų asmenimis, o vaiko paėmimo pagrindu įrašytas realus pavojus fiziniam ar psichiniam saugumui, sveikatai ar gyvybei papildomas dar viena sąlyga – galintis sukelti reikšmingą žalą vaiko sveikatai ir gyvybei.

Nemato skirtumo tarp S. Skvernelio kaip kandidato ir premjero

V. Pranckietis sako nematantis skirtumo tarp Sauliaus Skvernelio kaip premjero ir kaip kandidato į prezidentus veiklos.

„Manau, kad tai yra vienas asmuo ir jis veikia tuo pačiu laiku“, – Žinių radijui sakė Seimo pirmininkas.

Dėl to, pasak V. Pranckiečio, nėra prasminga ieškoti skirtumų, kur S. Skvernelis vyksta kaip premjeras, o kur – kaip kandidatas.

Portalas 15min.lt rašė, kad dalis premjero oficialių vizitų baigiasi kaip jo susitikimai su rinkėjais. Opozicija dėl to kritikuoja S. Skvernelį, teigdami, kad jis naudojasi tarnybine padėtimi.

„Tai yra vienas žmogus, vienas asmuo ir jam galioja tos taisyklės, kurios galioja premjerui, ištisą parą ir jis negali būti atskirtas. Todėl nereikėtų skirti išskirtinio dėmesio tam, kad jis važiuoja tuo laikotarpiu“, – mano Seimo pirmininkas.

S. Skvernelis yra Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatas gegužę vyksiančiuose prezidento rinkimuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS