V. Rupšys sako branduolinių ginklų dislokavimą Baltarusijoje vertinantis kaip iššūkį | Diena.lt

V. RUPŠYS SAKO BRANDUOLINIŲ GINKLŲ DISLOKAVIMĄ BALTARUSIJOJE VERTINANTIS KAIP IŠŠŪKĮ

Rusijos sprendimą Baltarusijoje dislokuoti taktinį branduolinį ginklą Lietuvos kariuomenės vadas Valdemaras Rupšys vertina kaip iššūkį, tačiau pabrėžia, kad toks Kremliaus žingsnis nėra netikėtas.

„Aišku, vertinu kaip iššūkį, vertinu neigiamai, tai yra eskalacija, plačiąja prasme. Bet tai nieko netikėto“, – pirmadienį Rukloje sakė kariuomenės vadas.

Jis pabrėžė, kad tokį ginklą gali nešti „įvairios priemonės“, o jų saugojimui taip pat reikalingos specifinės sandėliavimo sąlygos.

„Taip paprastai nepasidaro“, – kalbėjo V. Rupšys.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas šeštadienį pareiškė, kad kaimyninėje Baltarusijoje dislokuos taktinius branduolinius ginklus. Anot jo, šiuo atveju Rusija elgiasi taip pat kaip JAV, savo taktinius branduolinius ginklus laikanti sąjungininkų teritorijoje.

Europos Sąjungos užsienio politikos vadovas Josepas Borrellis (Žozepas Borelis) pareiškė, kad Briuselis yra pasirengęs įvesti naujas sankcijas Baltarusijai, jei Minske bus laikomi Rusijos branduoliniai ginklai.

Baltieji rūmai sureagavo teigdami, kad nepastebėjo jokių požymių, kad Rusija jau būtų perkėlusi kokius nors branduolinius ginklus.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

pietietis.

nedidelis skirtumas gauti smugi is BLT. ar KARALIAUCIAUS. Putinas pakabino Luka kad nenusprustu. bus- nebus atvezti ginklai. ,bet RFkariiuomene jiems "saugoti" tikrai bus. o cia nesunku riauses organizuoti ir rusai pilna apimtim pasiima BLT.ir netgi plojant kvailiu orkestrui, kad apsaugojo SENAJA EUROPA nuo br.ginklo patekimo i ne tas rankas,

JONAS

RUPŠY TU DIDŽIAUSIAS IŠŠUKIS jei RUSAI ATEIS JOKIA NATO VOKIEČIAI ČIA NEPASIRODIS O JEIGU BUS ČIA TAI NEŠ KUDAŠIU GREIČIAU NEGU IŠ AVGANISTANO NES JANKIAI TUO LABIAU BIJO RUSU GALINGOS ARMIJOS

to ne amset

Tu bukas gaidy ėsi graikliška bulba be skonio be krakmolo Tai ir iš būdos nevaliosi išlysti ubage amsintis Rupšy gyvenima atgyvenai o protelio mažoka jus ir prisilojot kad tie ginklai prie lietuvos sienos atsidurtu Dėl kažkokio tai sutraukos narkomano dėl kažkokiu ukru kelet pasaulini kara Jus turit būt teisiami kad mes lietuviai atsidursim tarp dvieju ugniu Rupšy manai sesi i lėktuva su lansbergais nausėdom ir i jankyna kol mus visus iššaudys spesit pabėgti Kažin čia aš tau sakau pergyvenusi kara ir tokiu kaip jus mačiusi brendančiu per upeli
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS