V. Sinkevičius: keletas neteisingai parinktų žodžių nubloškė valstybę į krizę | Diena.lt

V. SINKEVIČIUS: KELETAS NETEISINGAI PARINKTŲ ŽODŽIŲ NUBLOŠKĖ VALSTYBĘ Į KRIZĘ

Eurokomisaras Virginijus Sinkevičius sako, kad neteisingai parinkti valdančiųjų žodžiai pastaruoju metu „nubloškė valstybę į krizę“.

Taip jis kalbėjo opozicinės Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ suvažiavime, komentuodamas pastarojo mėnesio politinius įvykius, įskaitant ir žlugusią pirmalaikių rinkimų iniciatyvą.

„Politikoje žodis yra velniškai svarbus dalykas. Žodis turi galią įkvėpti, turi galią pasmerkti, sugriauti ir įbauginti. O norėtųsi, kad daug dažniau politiko žodis sukurtų“, – kalbėjo eurokomisaras.

„Jei kam nors dėl to kyla abejonių, siūlau prisiminti pastarojo meto Lietuvos įvykius. Keletas neteisingai parinktų, o gal sąmoningai ištartų žodžių iš karto nubloškia valstybę į krizę“, – pridūrė jis.

Vis dėlto Europos Komisijos (EK) narys pabrėžė, kad tokia situacija Lietuvos politikoje nėra išskirtinė.

„Per eilę metų turėjome visko. Seimo narių, kurie dabar atvirai prekiauja baime. O juk baimė yra neapykantos sesuo ir šiandien bauginimai virsta atviru, šlykščiu antisemitizmu“, – kalbėjo V. Sinkevičius.

Parlamentaras Remigijus Žemaitaitis šią savaitę savo paskyroje feisbuke paskelbė keletą antisemitinio pobūdžio pasisakymų: apkaltino žydus lietuvių trėmimu, žudymu, piktinosi premjerės vizitu Izraelyje.

Reaguodama į jo įrašus Generalinė prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl viešo niekinimo ir neapykantos kurstymo. Šiuos pasisakymus pasmerkė šalies vadovai, Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenė.

„Politinė konkurencija yra neišvengiamas ir netgi sveikas dalykas. Tačiau turime pripažinti, kad Lietuvoje kur kas dažniau stebime visai kitą reiškinį – tribalizmą“, – teigė V. Sinkevičius.

Jis taip pat tvirtino, kad Lietuvoje šiuo metu „problemų nestinga“.

„Reikšmingą nuosavos energetikos plėtrą realiai pradedame tik dabar, kai Europos Sąjunga tam pradėjo siūlyti finansavimą. Kai tai tapo europinės darbotvarkės dalimi. Ir kai visi stipriai nukentėjome nuo elektros kainų“, – sakė Europos Komisijos narys.

V. Sinkevičius taip pat minėjo problemas sveikatos, švietimo sektoriuose, politikų diskusijas dėl Vokietijos brigados.

„Prezidentė Dalia Grybauskaitė reaguodama į situaciją visiems Lietuvoje tiesiog pasiūlė patylėti. Aš suprantu ją. Kaip atrodo mūsų diplomatija tokiam fone?“ – kalbėjo politikas.

Jis pabrėžė, kad „norint sukurti saugesnę Lietuvą privalu turėti ryžto ir drąsos prisiimti atsakomybę“.

Lietuvos ir Vokietijos vadovai pernai priėmė bendrą komunikatą dėl vokiečių brigados priskyrimo Lietuvai.

Vilnius siekia, kad šis karinis vienetas šalyje būtų dislokuotas nuolat, tačiau kol kas galutinio sutarimo tarp šalių šiuo klausimu nėra – Lietuvoje šiuo metu dislokuotas tik minėtasis vieneto štabas.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (31)

Benas

Ką sako teiginys, kad "neteisingai parinkti valdančiųjų žodžiai pastaruoju metu „nubloškė valstybę į krizę“? 1. Šalį valdo ne idėjos, ne projektai, bet žodžiai - viskas susmulkinama iki žodžių, kautynės vyksta dėl žodžių, visos emocijos kyla dėl žodžių. Todėl, kad idėjoms, projektams suprasti partijos dar NEPRIBRENDO. Ten, kur veikia projektai, vyksta konstruktyvus darbas… 2. Vadinasi, krizė kilo ne dėl žodžių, bet dėl idėjų trūkumo kaip efektyviai organizuoti savivaldybių tarybų ir jų narių darbą. Tas idėjų badas truko tiesiog per ilgai, todėl sprogo dideliais etiniais nukrypimais/pažeidimais - asmeninis tikslas tapo svarbesniu už bendruomeninį/visuomeninį. Į demokratiją pradėjo skverbtis anarchizmas, autoritarizmas - darau ką noriu, niekam neatsiskaitau… 3. Neprižiūrima demokratija tampa NETVARI, pradeda migruoti į savo priešingybes…

žioplas SINKEVIČIUS

siekia į d a r b i n t i , ne ką gudresnio SKVERNELIO gaują -- rinkti vaistažoles ES l a u k u o s e

durniau tu durniau

prafakinai per savo asiliškuma viska ka galėjei turėt. Ne tik tolimesnę karjerą Europoj...Ko iš karto nuspyrei karbauski kuomet patekai i šilta ES vieta? Kur dabar dingsi kai reik atgal gryšt? Taigi Eurūparlamente bekomisariaudamas nusišaukei nelabai kaip, kai kas ten jau šneka kad tave teist reikia už toki darba ir kad niekas nežino kur jau dabar tave dėt, tai kur eisi kai pasibaigs laikas? Gryši ir stosi į Tvarto suda (ten visada visos partinės atliekos nukrinta) ar lysi į laisvą laisvųjų sikna? Taigi jie neturi jokios perspektyvos..:D) Na bet ką dabar..Kaip pasiklojei berazumi - tep išmiegosi Broilerio lygio frikas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS