V. Targamadzė patvirtino dalyvausianti rinkimuose: apsispręsti turėjo vieną dieną | Diena.lt

V. TARGAMADZĖ PATVIRTINO DALYVAUSIANTI RINKIMUOSE: APSISPRĘSTI TURĖJO VIENĄ DIENĄ

Švietimo ekspertė ir konsultantė Vilija Targamadzė patvirtino savo dalyvavimą Seimo rinkimuose su Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP), kai rinkimuose atsisakė dalyvauti vienas sąrašo lyderių Romas Lazutka.

„Noriu patvirtinti, kad tikrai pasiryžau dalyvauti rinkimuose į Seimą ir priėmiau LSDP pasiūlymą pakeisti prof. R. Lazutką, kuris sąraše buvo įrašytas 5 numeriu. Sprendimą turėjau priimti greitai – rugpjūčio 4 dieną (antradienį) buvau Šiauliuose – buvau pakviesta Liberalų sąjūdžio kaip švietimo ekspertė. Po susitikimo radau LSDP pirmininko G. Palucko žinutę, kad ieško manęs ir prašė paskambinti. Pamaniau, kad nori pasikonsultuoti švietimo klausimais. Vakare paskambinau ir tikrai buvau nustebusi, kai man pasiūlė kandidatuoti į LRS“, – feisbuke pranešė V. Targamadzė.

Anot jos, su LSDP lyderiu Gintautu Palucku kalbėta, kad Seime reikia švietimą išmanančių žmonių, o švietimo labui daugiau nuveikti galima Seime nei dirbant akademinį darbą.

„Na, čia kaip pažiūrėsi, bet, turint omenyje švietimo kaitą Lietuvoje, tenka sutikti. Iš tiesų švietime yra klampu ir net drįstu sakyti yra ganėtinai ydingų dalykų. Apie tai nekart rašiau ir kalbėjau. O ir švietimo administravimo sistema jau tarnauja nebe žmogui, o žmonės aptarnauja tą braškančią, bet stipriai dar gniaužtuose švietimą laikančią sistemą. Joje net perspektyviau mąstantiems ir dirbantiems darbuotojams surišamos rankos“, – teigė V. Targamadzė.

„Iškart neatsakiau, bet sutarėme, kad turiu apmąstymams vieną parą, nes ketvirtadienį jau reikia pateikti dokumentus“, – pridūrė ji.

Pats R. Lazutka teigė padaręs klaidą, todėl Seimo rinkimuose su socialdemokratais nebedalyvaus.

„Mano sprendimas yra neteikti dokumentų“, – iki pareiškinių dokumentų pateikimo termino pabaigos likus kelioms dešimtims minučių Eltai teigė R. Lazutka.

Pasak profesoriaus, priežasčių, privertusių persigalvoti, jis galėtų surasti ne vieną. Tačiau, akcentuoja R. Lazutka, tai, kad jis nepriklauso partijai, yra pagrindinis priimto sprendimo motyvas.

Anot jo, apskritai buvo klaida svarstyti socialdemokratų prašymą su jais dalyvauti rinkimuose. 

„Reikia man prisipažinti suklydus tuomet, kai sutikau eiti rinkimus. Aš esu kritikavęs tokius žmones, kurie eidavo į rinkimus, patys nebūdami partijos nariais. Tai yra negražu (...). Aš juk premjerą Skvernelį pavadinau „lizinginiu premjeru“. Tad aš būčiau negerai pasielgęs, būčiau padaręs klaidą. Manau, kad laiku sustojau“, – aiškino R. Lazutka, pridurdamas, kad svarstyti galimybę pasukti į politiką lėmė intensyvūs LSDP kvietimai.

„Iš pradžių aš svarsčiau... Jei labai kviečia, gal aš labai reikalingas kaip rinkimų dalyvis. Tačiau tai nėra gerai“, – apibendrino ekonomistas.

ELTA primena, kad LSDP liepos pradžioje paskelbė kandidatų vienmandatėse apygardose ir savo sąrašą daugiamandatėje apygardoje. Netrukus po to trečią vietą sąraše gavęs Jonavos meras ir Lietuvos savivaldybių asociacijos prezidentas Mindaugas Sinkevičius pareiškė išsibraukiąs iš socialdemokratų rinkimų sąrašo. Ši sprendimą, teigė M. Sinkevičius, jis priėmė rekomenduotas LSDP Jonavos skyriaus tarybos.

Pirmoje LSDP sąrašo vietoje yra partijos pirmininkas G. Paluckas. Jis nebuvo reitinguojamas ir kandidatuos Utenos vienmandatėje apygardoje.

Po partijos pirmininko antroje sąrašo vietoje – LSDP frakcijos Seime seniūnė Rasa Budbergytė (Šeškinės–Šnipiškių vienmandatė). Ji pagal visuomenės reitingą birželio pradžioje užėmė pirmą vietą. Trečiasis sąraše yra Linas Jonauskas, dalyvausiantis Pasaulio lietuvių vienmandatėje. Ketvirta – Orinta Leiputė (Kalniečių vienmandatė), penktasis buvo ekonomistas prof. R. Lazutka (Fabijoniškų vienmandatė).

Penktadienį baigėsi Seimo rinkimų pareiškinių dokumentų priėmimas.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Na

Na jei jau komunistai i priesakines linijas stato bobutes su iz uzpakalio byranciais krapais tai jau svieto pabaiga

apsaugok viešpatie nuo tokių šviesuolių

be komentarų

klp

Pagarba Lazutkai. Teisingai pasielgė, kad nesutiko eit "su velniu obuoliaut"
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS