V. Uspaskichas apie Europos prokuratūros tyrimą dėl ES lėšų įsisavinimo: nieko blogo nesu padaręs | Diena.lt

V. USPASKICHAS APIE EUROPOS PROKURATŪROS TYRIMĄ DĖL ES LĖŠŲ ĮSISAVINIMO: NIEKO BLOGO NESU PADARĘS

Europos prokuratūrai pradėjus tyrimą dėl europarlamento narių padėjėjų įdarbinimo ir atlikus kratas Darbo partijos būstinėje, pastarosios politinės jėgos atstovas Europos Parlamente (EP) Viktoras Uspaskichas įsitikinęs, jog nieko blogo nepadarė. Politikas pažymi, kad yra linkęs bendradarbiauti su teisėsauga, tačiau, tikina jis, į apklausas iškviestas dar nebuvo.

„Tris kartus prašiausi pas prokurorą, manęs nepriėmė. Kol kas nežinau, kas yra. (...) Žinau, kad nieko blogo nesu padaręs. Ne pirmą kartą yra noras mane patampyti. (...) Bet prie viso to jau pripratau Lietuvoje, todėl ramiai į viską tą žiūriu“, – Eltai trečiadienį teigė V. Uspaskichas.

„Aš atviras, kvieskit, klauskit, tikrai padėsiu tam tyrimui, padėsiu gal išaiškinti tiesos daugiau, bet nekviečia“, – sakė politikas.

V. Uspaskichui kyla klausimų, kodėl dėl padėjėjais įdarbinamų partijos kolegų pradėtas teisėsaugos tyrimas, nes pats jokios problemos tame nemato.

„Yra įdarbintas žmogus, partietis, pas mane kaip asistentas. Nu, ir ką? Ir dirba dar visuomeniniais pagrindais kažkur partijoje – ir ką? Kur čia didelė problema? Jei kas nors nori iš to kelti triukšmą, su manimi tokie dalykai nepraeina. (...) Pas mane per visą kadenciją kiek dirbau, iš Darbo partijos partiečių dirbo apie 50 žmonių visokiais padėjėjais“, – kalbėjo V. Uspaskichas.

Todėl politikas nesupranta, kodėl į teisėsaugos tyrimą taip rimtai sureagavo Darbo partijos kolegos, pradėję svarstyti ir apie galimą politinės jėgos „pasileidimą“.

„Aš nežinau, dėl ko reikia būti sukrėstai partijai. Neįsivaizduoju, dėl ko. Tai yra „panikiorai“, kas panikuoja“, – sakė V. Uspaskichas.

Žinau, kad nieko blogo nesu padaręs. Ne pirmą kartą yra noras mane patampyti.

ELTA primena, kad balandžio pradžioje Darbo partijos būstinėje Vilniuje buvo atliktos teisėsaugos institucijų kratos. Kaip vėliau pranešė Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyba (FNTT), partijos būstinėje atliktos kratos yra susijusios su ikiteisminiu tyrimu dėl neteisėto daugiau kaip 500 tūkst. eurų dydžio ES biudžeto lėšų įgijimo. Įtariama, jog lėšos pasisavintos neatliekant ar imituojant EP narių padėjėjų funkcijas. Atliekamas tyrimas yra susijęs su asmeniu, ėjusiu vieno iš EP narių patarėjo pareigas.

Po pastarųjų įvykių dabartinis partijos pirmininkas Andrius Mazuronis sušaukė tarybos susirinkimą, kuriame, kaip vėliau pripažino partijos nariai, nuskambėjo svarstymų politinei jėgai visai „pasileisti“. „Darbiečius“ jau paliko Seimo frakcijos seniūnas Viktoras Fiodorovas, taip pat parlamentarė Ieva Kačinskaitė-Urbonienė.

Po partijos būstinėje vykdytų kratų, politinės jėgos įkūrėjas ir europarlamentaras V. Uspaskichas sustabdė narystę „darbiečių“ gretose.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS