V. Zelenskis įteikė valstybinį apdovanojimą G. Landsbergiui: taika ateis tik po Ukrainos pergalės | Diena.lt

V. ZELENSKIS ĮTEIKĖ VALSTYBINĮ APDOVANOJIMĄ G. LANDSBERGIUI: TAIKA ATEIS TIK PO UKRAINOS PERGALĖS

  • 0

Penktadienį Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis darbiniu vizitu lankosi Kyjive, kur susitiko su prezidentu Volodymyru Zelenskiu. G. Landsbergis teigia, kad Ukrainos pergalei yra gyvybiškai svarbu užtikrinti nenutrūkstamą ginkluotės ir ypač amunicijos tiekimą.

„Ukraina kovoja prieš nepaprastą priešą, mūsų įsipareigojimas Ukrainai neturi būti trumpalaikis, neturi būti vienai atakai, mes turime iš tikrųjų būti su jais, kol bus pasiekta pergalė“, – pranešime žiniasklaidai cituojamas diplomatijos vadovas.

Susitikime V. Zelenskis įteikė Lietuvos užsienio reikalų ministrui valstybinį apdovanojimą. Ministrui skirtas kunigaikščio Jaroslavo Išmintingojo ordinas už paramą Ukrainai.

V. Zelenskis padėkojo Lietuvai ir jos žmonėms už lyderystę telkiant paramą Ukrainai ir paragino Europos šalis nelėtinti paramos tempo – tankai, artilerijos sistemos ir kita sunkioji ginkluotė – visa tai priartins Ukrainos pergalę.

G. Landsbergis susitikime su Ukrainos prezidento administracijos vadovu Andriy Yermak pabrėžė, kad NATO viršūnių susitikime Vilniuje būtų pasiekta pažanga ne tik teikiant praktinę paramą Ukrainai, bet ir priartinant jos narystę NATO.

„Artėjant NATO susitikimui Vilniuje, itin svarbu su strateginiais partneriais ir draugais aptarti  galimus viršūnių susitikimo rezultatus ir sutarti, kaip galime stiprinti NATO-Ukrainos praktinę ir politinę partnerystę bei dar labiau sustiprinti Rytų flango saugumą. Ukraina tikrai yra pasiryžusi atitikti reikalavimus, kurie yra keliami Aljanso nariams, ir vieną dieną prisijungti prie šio ir Lietuvos saugumą užtikrinančio klubo“, – sakė ministras.

Ministras penktadienį taip pat susitiko su vicepremjere Olha Stefanyšina, užsienio reikalų ministru Dmytro Kuleba ir gynybos viceministru Andriy Shevchenko. Politikai aptarė Ukrainos atstatymą ir būtiniausias reformas, kurios padėtų Ukrainai kuo greičiau atsitiesti ir įveikti karo pasekmes.

Tai jau ketvirtas užsienio reikalų ministro vizitas Ukrainoje.

GALERIJA

  • V. Zelenskis įteikė valstybinį apdovanojimą G. Landsbergiui: taika ateis tik po Ukrainos pergalės
Užsienio reikalų ministerijos nuotr.
Gairės: karas Ukrainoje, Volodymyras Zelenskis, Gabrielius Landsbergis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS