Vadovauti muitinei nori ir įtakingas socialdemokratas | Diena.lt

VADOVAUTI MUITINEI NORI IR ĮTAKINGAS SOCIALDEMOKRATAS

  • 1

Finansų ministras Rimantas Šadžius tikina, kad Muitinės departamento vadovo konkursas vyksta skaidriai.

„Konkursas vykdomas skaidriai, konkurse dalyvauja - mes gavome dokumentus iš keturių pareiškėjų. Jie dabar yra tikrinami specialiųjų tarnybų“, - ketvirtadienį Seime per Vyriausybės valandą tvirtino finansų ministras.

Žiniasklaida pranešė, kad Muitinės departamento vadovu pretenduoja tapti rugsėjį „Vilniaus vandenų“ generalinio direktoriaus postą palikęs Valentinas Miltienis, kuris šiemet buvo įtartas neskaidriais pirkimais ir atšauktas iš pareigų.

Parlamentinės opozicijos lyderio Andriaus Kubiliaus paklaustas, ar rūpinasi V.Miltienio paskyrimu, Algirdas Butkevičius Seime tai neigė: „Aš asmeniškai nesirūpinu“.

Pasak R.Šadžiaus, į departamento vadovo postą pretenduoja keturi kandidatai. Anot jo, konkurso komisijoje dalyvaus įvairių institucijų ir muitinės profesinių sąjungų atstovai: „Kviečiame  ir muitinės sistemoje veikiančių profsąjungų atstovą, todėl visos procedūros tikrai bus išlaikytos“.   

V.Miltienis iš „Vilniaus vandenų“ buvo pirmą kartą atleistas 2011-ųjų vasarį, prieš pat savivaldos rinkimus - Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT) kaltino įmonę 45 mln. eurų vertės dumblo apdorojimo įrenginius stačius pažeidžiant įstatymus ir rekomendavo pakeisti įmonės vadovybę.

2011-ųjų rugpjūtį nauja valdyba jį grąžino į postą, o V.Miltienis atsiėmė savo reikalavimus teisme.

Naujienų portalas 15min.lt rašė, kad V.Miltienis yra įtakingas socialdemokratas - jis yra dirbęs Nacionalinės mokėjimų agentūros vadovu, finansų viceministru tuo metu, kai ministerijai vadovavo dabartinis ministras R.Šadžius.

Teigiama, kad R.Šadžius buvo sukūręs naujas antro ministerijos sekretoriaus pareigas ir jo konkursą laimėjo V.Miltienis.

Muitinės departamentas vadovo neturi nuo šių metų sausio. Spalio 21 dieną finansų ministras paskelbė konkursą į šias pareigas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Tamsus miškas

EBSW buvo įkurtas KGB ir jų agentų bei informatorių pastangomis. Vienaip ar kitaip su EBSW bendravę įmonių vadovai priklausė šiai nusikalstamai struktūrai. Todėl ir toliau tęsiasi tos pačios kompanijos darbeliai. Kas gali paneigti, kad Šedžius ir kiti nepriklausė KGB bildukams ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS