Vadovavimą NATO priešakinių pajėgų batalionui perėmė H. Ruppeltas | Diena.lt

VADOVAVIMĄ NATO PRIEŠAKINIŲ PAJĖGŲ BATALIONUI PERĖMĖ H. RUPPELTAS

  • 1

Antradienį Jonavos rajone, Rukloje, vykusioje ceremonijoje NATO priešakinių pajėgų bataliono vado pareigas perėmė Vokietijos pulkininkas leitenantas Hagenas Ruppeltas, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Pareigose jis pakeitė kitą pulkininką leitenantą Sebastianą Hebischą (Sebastianą Hebišą).

„Linkiu sėkmės pulkininkui leitenantui H. Ruppeltui, kurio sukaupta patirtis kovinei grupei bus tikrai svarbi. Galiu užtikrinti, kad Lietuva suteiks jums visą reikalingą paramą“, – teigė krašto apsaugos viceministras Vilius Semeška.

Vokietijos kariuomenės 93-ojo tankų mokomojo bataliono vadas plk. ltn. S. Hebischas kovinei grupei Rukloje vadovavo nuo šių metų vasario.

„Daug buvo pasiekta 9-tos rotacijos metu ir mes siunčiame stiprų signalą, kad NATO vykdo savo įsipareigojimus ir dirba visų partnerių saugumui užtikrinti. Ačiū Lietuvos kariuomenės vadovybei už palaikymą ir visokeriopą paramą visai kovinei grupei. Ačiū „Geležinis Vilkas“ vadui, kurio profesionalumas ir lyderystė buvo mūsų misijos sėkmės pagrindas“, – sakė buvęs tarptautinio NATO bataliono Lietuvoje vadas.

Jo pareigas perimantis plk. ltn. H. Ruppeltas nuo 2019 metų yra Vokietijos kariuomenės 414-ojo tankų bataliono vadas, anksčiau jis tarnavo įvairiuose Vokietijos kariuomenės padaliniuose.

Rotuojamoje kovinėje grupėje šiuo metu tarnauja apie 1,2 tūkst. karių iš Vokietijos, Belgijos, Liuksemburgo, Nyderlandų, Norvegijos ir Čekijos. Šis vienetas Lietuvoje dislokuotas 2017 metų pradžioje su panašiais tarptautiniais vienetais Estijoje, Latvijojs ir Lenkijoje.

Kovinei grupei Lietuvoje vadovauja ir didžiausią karių skaičių skiria Vokietija.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Senis

Ka nato? Putinas juodas kedes sustate baruose zmones liudni nato valstybeje

SUSIJUSIOS NAUJIENOS