Vadovybės apsaugos tarnyba įspėjo Seimo narius dėl galimų melagingų skambučių | Diena.lt

VADOVYBĖS APSAUGOS TARNYBA ĮSPĖJO SEIMO NARIUS DĖL GALIMŲ MELAGINGŲ SKAMBUČIŲ

  • 1

Vadovybės apsaugos tarnyba (VAT) kreipėsi į Seimo valdybą, prašydama įspėti parlamentarus apie galimus melagingus skambučius.

„Aukštiems valstybės pareigūnams ir politikams kartais apsimetę kitos šalies politikais skambina sukčiai ir tuos pokalbius paskui viešina internete“, – ketvirtadienį per Seimo valdybos posėdį VAT raštą pristatė laikinai parlamento kanclerio pareigas einantis Marius Žiūkas.

Anot jo, tarnyba informavo apie galimą riziką ir prašo jai pranešti, jeigu tokių skambučių pasitaikytų.

Liepos viduryje nuo apsimetėlių nukentėjo Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda (Andžejus Duda).

Pasibaigus Lenkijos prezidento rinkimų antrajam turui A. Dudai paskambino Jungtinių Tautų generaliniu sekretoriumi Antonio Guterresu (Antoniju Guterišu) apsimetęs rusų pokštininkas Vladimiras Kuznecovas, žinomas pseudonimu Vovanas, ir kalbėjosi su A. Duda telefonu maždaug 11 minučių.

Pokalbio įrašas buvo paskelbtas platformoje „YouTube“. Jame A. Duda su V. Kuznecovu kalbėjo apie paminklo Raudonosios armijos kariams Lenkijoje likimą, skirtingus Lenkijos ir Rusijos požiūrius į istoriją ir santykius su Ukraina.

Anksčiau į tokių pokštininkų pinkles buvo pakliuvę tuometinis Europos Komisijos pirmininkas Jeanas-Claude‘as Junckeris (Žanas Klodas Junkeris), ES užsienio reikalų vadovė Federica Mogherini (Federika Mogerini), Jungtinės Karalystės premjeras Borisas Johnsonas (Borisas Džonsonas), kai jis ėjo užsienio reikalų sekretoriaus pareigas, kiti.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

cha ...bijo kad Vavanas ...suzinos

visas lietuviskas karines ir poLYtines paslaptis is seime ir vyriausybej sedinciu ,perinciu ir kiausus laizanciu politikieriu

SUSIJUSIOS NAUJIENOS