Valdančiųjų politinė taryba nesvarstė V. P. Andriukaičio kandidatūros į eurokomisarus | Diena.lt

VALDANČIŲJŲ POLITINĖ TARYBA NESVARSTĖ V. P. ANDRIUKAIČIO KANDIDATŪROS Į EUROKOMISARUS

Pirmadienį posėdžiavusi valdančiosios koalicijos politinė taryba nesvarstė socialdemokrato sveikatos apsaugos ministro Vytenio Povilo Andriukaičio kandidatūros į Europos Komisijos narius.

„Nebuvo kalbėta“, - žurnalistams po koalicijos partnerių susitikimo pirmadienį sakė „darbietis“ Vytautas Gapšys.

Anot jo, darbiečiai vis dar turi vilčių, kad eurokomisarą galėtų deleguoti jų partija.

„Aš negalėčiau pasakyti, kad klausimas jau visiškai išspręstas. Kai bus paskirtas Komisijos prezidentas, gali jis išreikšti - ir aš girdėjęs esu, kad būdavo tokių atvejų, kad išreiškia - kad iš vienų valstybių labiau norėtų galbūt, kad į moteris atsižvelgtų, kad moterų būtų santykis išlaikytas reikiamas, tam tikros srities specialistų gali norėti, juo labiau, kad visa procedūra dar bus ir Europos Parlamente“, - sakė V.Gapšys.

Jis teigė, kad „darbiečiai“ galimus savo kandidatus derina Liberalų ir demokratų aljanso už Europą (ALDE) vadovybe.

„Mes žiūrime iš europinės pozicijos, man teko penktadienį dalyvauti ALDE tarybos posėdyje ir neformaliai pasikalbėti po tarybos posėdžio su ALDE vadovais. Šiuo metu visi koncentruojasi į Komisijos prezidento paskyrimą ir mažiau kol kas į atskirų eurokomisarų, todėl kad ir pats EK prezidentas šitame procese aktyviai dalyvauja“, - aiškino V.Gapšys.

Socialdemokratų pasiūlyto V.P.Andriukaičio kandidatūrai pritaria prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Pagal Vyriausybės įstatymą, kandidatą į EK narius oficialiai siūlo Vyriausybė, gavusi prezidento pritarimą ir pasikonsultavusi su Seimu.

Šiuo metu Lietuvai EK atstovauja 2009-ųjų metų liepą paskirtas Algirdas Šemeta, jis yra atsakingas už mokesčius, muitų politiką, auditą bei kovą su sukčiavimu.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS