Valdančiuosius pykdo opozicijos elgesys: A. Veryga atkerta – kalbėkimės, o ne tryzniuokim | Diena.lt

VALDANČIUOSIUS PYKDO OPOZICIJOS ELGESYS: A. VERYGA ATKERTA – KALBĖKIMĖS, O NE TRYZNIUOKIM

  • 13

Dėl opozicijos narių besitęsiančio boikoto trečiadienį neįvyko maždaug pusė Seimo komitetų posėdžių.

Valdančiųjų stovykloje nėra atsitraukiama nuo minties, kad pastarosioms savaitėmis sutrikdytą darbą Seime reikia normalizuoti ir vien parlamento daugumos jėgomis.

Tuo tarpu opozicijos atstovai vėl kalba apie naują valdančiąja daugumą ir jau turi numatę konkretų kandidatą į premjerus – Aurelijų Verygą.

Seimo opozicinės frakcijos prireikus imtųsi formuoti valdančiąją daugumą, „valstiečiai“ premjerų siūlytų buvusį sveikatos apsaugos ministrą Aurelijų Verygą, sako Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos seniūnė Aušrinė Norkienė.

Laisvės partijos atstovė Seime Morgana Danielė neslepia pasipiktinimo opozicijos elgesiu.

„Vakar opozicijos pastangomis neįvyko plenarinis posėdis. Šiandien nevyksta komitetų posėdžiai, dėl tos pačios priežasties. Karo, infliacijos, pranašaujamo ekonominio sunkmečio akivaizdoje Seimo nariai NEDIRBA. Atsakomybė yra tai, ko reikalaujame iš vaikų, bet neturime net aukščiausiose suaugusiųjų pozicijose. Atsakomybė kuo greičiau susitarti ir GRĮŽTI Į DARBĄ, nes be didžiojo politikavimo dar yra ir mažoji šalies politika su sprendimų priėmimu, kurią REIKIA vykdyti“, – feisbuke rašė politikė.

Sureagavo A. Veryga: opozicija ir dabar dirba

Į kolegės žodžius sureagavo kaip opozicijos kandidatas į premjerus minimas „valstiečių“ atstovas A. Veryga. Pasak politiko, parlamentaro darbas nėra tik posėdžiai, o opozicija ir dabar dirba.

„Panašu, kad žolės rūkymas nebepadeda. Nervai nebelaiko...

Kolegė Morgana supyko, nes „mažojoje šalies politikoje“ dar yra jų „mažųjų reikaliukų“: narkotikai, socialinė sąjunga ir t.t.

Tai aš kolegei tik priminsiu, kad parlamentaro darbas nėra tik posėdžiai. Tarp sesijų parlamentarai taip pat formaliai neturi atostogų ir dauguma tikrai didžiąją dalį laiko skiria darbui ir bendravimui su rinkėjais.

O opozicija ir dabar dirba. Ir šiandien dirba grupė, kuri rengia socialinius – ekonominius pasiūlymus, kurie turėtų užvesti procesą sprendžiant Lietuvą užklupsiančias ar jau užklupusias problemas: pabrangusią elektrą, dvigubai pabrangusį kurą, brangsiančias paskolas ir augsiančias palūkanas, rekordinę infliaciją ir t.t. Jas valdantieji planavo pradėti aptarinėti tik rudenį. Vietoj jų parlamentui buvo kišamos „sex, drugs, rockandroll“ tralialiūškės. Joms mat laiko karo ir kitų negandų metu yra daugiau nei pakankamai“, – feisbuko paskyroje rašo A. Veryga.

Seimo narys valdantiesiems prideda dar trumpus paaiškinimus, kas nėra dialogas:

- dialogas nėra kai laidose pareiški, kad opozicija ir prezidentas nereikalingas, nes jie nieko nesprendžia...

- dialogas nėra, kai pareiški, kad posėdžių nelankantiems Seimo nariams reikia organizuoti apkaltą...

- dialogas nėra, kai sakai, kad susirinks dauguma ir pati viską priims be opozicijos...

ir t.t.

Seimo narys ragina kolegas valdančiuosius kalbėtis, o ne tryzniuoti.

„Dialogas prasidėjo dialogo grupėje. Pirmi komunikaciniai ženklai iš valdančiųjų, kuomet jau pasigirsta mintys, kad kontroversiški sprendimai iki rudens nebebus nešami į Seimą, kad nebus su tokiu pagreičiu stumiama medikų kritikos sulaukusi sveikatos reforma ir jai bus skiriama laiko, tai jau yra dialogas.

Tai ir kalbėkimės, o ne tryzniuokim“, – apie bandymus išspręsti Seime kilusį konfliktą rašo A. Veryga.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Realistas

Opozicija turi laikytis - nusileis valdančiųjų šantažui vėl viskas bus po senovės,nes jei jau ir seimo narkomanė triukšmauja,tai tiek ir to siekio dirbti....

Mažai tikėtina,

kad valdantieji pakeis savo požiūrį į opoziciją ir pradės dirbti kitaip . Ypač jiems netinkami valstiečiai -žalieji ,kurie labiausiai kritikuoja valdžią . Reikia tik paklausyti kaip šiandien Žinių radijo laidoje ,,Atviras pokalbis,, kalbėjo europarlamentaras p. Andrius Kubilius :labiau paniekinamai apie LVŽS ,vargu,ar galima kalbėti . ..Puikybė ir arogancija trykšta per kraštus ir jiems visai nesvarbu ,kad už opozicijoje esančių Seimo narių nugarų yra ne ką mažiau rinkėjų nei už valdančiųjų partijų nugarų.(valdantieji gavo 478972 balsus,o opozicionieriai -424213 balsų)

Taip, Dieve Dieve ,

jau ne paslaptis kaip patryjotas taip ydyjotas ? Tekstas nesuvokiamas ? Vargeta ....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS