Valdžiai – prezidento kritika: švietimo ir kultūros įstaigos atvertos per vėlai | Diena.lt

VALDŽIAI – PREZIDENTO KRITIKA: ŠVIETIMO IR KULTŪROS ĮSTAIGOS ATVERTOS PER VĖLAI

Švelnindama karantiną švietimo ir kultūros įstaigas Lietuvos valdžia atvėrė per vėlai, sako prezidentas Gitanas Nausėda.

Be to, jis pasigenda lankstumo leisti organizuoti renginius.

„Nenoriu badyti pirštais į visai neseno pobūdžio įvykius, kurie sukėlė didelį rezonansą visuomenėje, noriu kalbėti apie esmę. Iš tikrųjų kultūros, švietimo įstaigas atvėrėme per vėlai, ypatingai kultūros įstaigas, ir turime daryti viską, kad saugodamiesi, laikydamiesi saugumo reikalavimų, atvertume tuos dalykus, kurie kiekvienam žmogui, jo savijautai yra be galo svarbūs“, – interviu BNS pirmadienį sakė prezidentas.

Tai šiandien atsakymas yra paprastas: karantinas turi būti griežtas, bet jis turi neprovokuoti daryti veiksmų, kurie yra demonstravimas tam tikro nesiskaitymo su nustatytais reikalavimais.

Jis teigė, kad galimybė dalyvauti kultūriniame gyvenime galėtų palengvinti žmonėms ištverti karantino sunkumus.

„Tai šiandien atsakymas yra paprastas: karantinas turi būti griežtas, bet jis turi neprovokuoti daryti veiksmų, kurie yra demonstravimas tam tikro nesiskaitymo su nustatytais reikalavimais, o atvirkščiai – ieškoti kūrybinių sprendimų, kurie pademonstruotų, kad saugantis, laikantis tam tikrų saugumo reikalavimų galima pasiekti, kad liga neišplistų ir, kita vertus, įvykis, renginys įvyktų ir visi būtų dėl to laimingi“, – kalbėjo G. Nausėda.

Jis teigė, kad priimant sprendimus reikėtų elgtis lanksčiai ir žiūrėti į konkrečius atvejus bei renginių organizatorių atsakingumą.

„Gal tokiu būdu mes galėsime skleisti tą gerąją patirtį ir į kitas sritis, sudaryti sąlygas mūsų žmonėms jaustis ramiau, užtikrinčiau, na, ir išgyventi tuos likusius, aš manau, keletą mėnesių, kurie dar bus pakankamai sudėtingi ir prieštaringi, iki tos galbūt ir ne visiškai pergalingos pabaigos, bet vis dėlto tam tikro atsipalaidavimo arba galimybės leisti atsikvėpti“, – sakė prezidentas.

Vyriausybė šiuo metu yra atlaisvinusi karantino sąlygas, leisdama veikti kultūros įstaigoms, tačiau organizuoti renginius dar draudžiama.

Savaitgalį didelio atgarsio visuomenėje sulaukė muzikos apdovanojimai M.A.M.A. Viešojoje erdvėje jau transliacijos metu kilo pasipiktinimas, kad nesilaikoma karantino taisyklių, nedėvima kaukių, nėra saugių atstumų. Kai kurie renginį pavadino „puota maro metu“.

Organizatoriai teigė, kad renginyje nebuvo nė vieno pašalinio žmogaus, visi dalyviai prieš apdovanojimus buvo testuojami dėl COVID-19, o personalas dėvėjo apsaugines veido kaukes.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Veronika

Visazinis prezidentėlis. Kai tupėjo tyluai ramiai suskverneliovyriausybe, taibuvogerai norssusirgimu skaicius siekė virs 4000, o miruzių skaicius buvo slepuamas. Bet orezidentėlus tada nieko "nezinojo" irnenerėjo zinot. Jau is kartobuvo aisku, kad "susidirbęs" su anavyriausybe, neteisėtai ją patvirtibdamas, dandys atsigriebt ant naujokų. Ka mes ir matėme tvirtinant ministrus. Ypač ant Dulkio griežia dantį, kalbama, kad jų keleliai buvo susikirtę, kai Dulkys buvo valstybės kontrolierius. Taigi!

ALGIS

Lietuvoje , dėl karantino labiausiai maištauja kelionų agentūros su gastroliantais , restoranai su naktiniais barais , O KODĖL TYLI IR DIRBA GAMYKLOS , KURIŲ VIEN MIESTUOSE YRA 81 , todėl , kad dirba rimtus darbus ir rimti ŽMONĖS .

Anonimui Pydarui

Kiek dar tęsis šį nesąmonė.............

SUSIJUSIOS NAUJIENOS