„Valstiečiai“ į frakciją bando susigrąžinti N. Puteikį, P. Gražulio nekviečia | Diena.lt

„VALSTIEČIAI“ Į FRAKCIJĄ BANDO SUSIGRĄŽINTI N. PUTEIKĮ, P. GRAŽULIO NEKVIEČIA

Formuodama valdančiąją koaliciją „valstiečių“ frakcija siekia padidinti savo narių skaičių: kviečia grįžti Naglį Puteikį, atviros durys ir Rimui Andrikiui.

„Mes bandome padaryti taip, kad būtų maksimaliai didelis skaičius Seimo narių, deramės dėl to“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis.

„Mes šnekamės su Nagliu Puteikiu, o daugiau nenoriu kol kas minėti“, – teigė jis.

R. Karbauskis pripažino, kad LVŽS frakcija mielai priimtų R. Andrikį.

„Klausimas yra, jeigu kolega (R. Andrikis – BNS) apsispręs vienaip ar kitaip jungtis prie koalicijos, manau, kad frakcija su malonumu jį pasikvies“, – sakė R. Karbauskis.

Šiuo metu „valstiečių“ frakcija Seime turi 50 narių.

N. Puteikis iš LVŽS frakcijos pasitraukė šių metų vasarį. Jis pareiškė išeinantis iš frakcijos, nes LVŽS „kandidatu į prezidentus iškėlė patį liberaliausią narį“. „Valstiečiai“ kandidatu į prezidentus kėlė premjero Sauliaus Skvernelio kandidatūrą, bet jis nepateko į antrą rinkimų turą.

R. Andrikis iki pernai spalio priklausė frakcijai „Tvarka ir teisingumas“.

Valdančiųjų sprendimus dažnai palaikančio Seimo nario Petro Gražulio „valstiečiai“ į frakciją kol kas nekviečia.

„Tikriausiai dėl visų tų įvykių, kurie dabar vyksta, kolegai P. Gražuliui geriausiai būtų likti Mišrioje grupėje“, – sakė R. Karbauskis.

Prokurorai yra pranešę, kad sieks panaikinti P. Gražulio teisinę neliečiamybę „Judex“ byloje.

R. Karbauskis ketvirtadienį vylėsi, kad būsimą valdančiąją koaliciją sudarys keturios partijos – LVŽS, „Tvarka ir teisingumas“, Lietuvos socialdemokratų darbo partija ir Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga.

„Aš labai tikiuosi, kad koalicijoje bus apie 80 Seimo narių“, – sakė jis.

Tuo metu opozicinės konservatorių frakcijos seniūnas Gabrielius Landsbergis ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė, kad į jį kreipėsi keli Seimo „valstiečiai“, nepatenkinti valdančiosios koalicijos formavimo peripetijomis.

„Vakar (trečiadienį – BNS) po to, kai paaiškėjo, kad ponas Gediminas Kirkilas (Lietuvos socialdemokratų darbo partijos pirmininkas – BNS) planuotų turėti bendrą rinkimų sąrašą su „valstiečiais“, kai kurie „valstiečių“ frakcijos kreipėsi į mus, sakydami, kad tai dar sumažina jų galimybes patekti į būsimąjį Seimą. Tiksli formuluotė būtų: Kirkilas atima mūsų sąrašo vietas“, – sakė G. Landsbergis.

Anot jo, iki penkių Seimo „valstiečių“ svarsto galimybę palikti valdančiąją frakciją.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Nuomonė

Puteikis buvo parsidavęs A. Guogai, bet, kai Antanas netapo euro parlamentaru, tai na.. jam reikalingas Puteikis.

Nuomonė

Pasirodo aš labai atsilikusi, nustebau, kad vienas iš garsiausių Lietuvos advokatų-Seimo narys, kažkaip nesigirdėjo toks tylus

Lambda

Tai kodėl taikomi dvejopi standartai, Karbauski? Tiek Puteikis, tiek Gražulis yra vienodo durnumo triukšmadariai, bet vienas laukiamas, o kitas ignoruojamas? Gražuliukas dabar dar garsiau vaitos: ,,Dieve, Dieve, už ką man tokia bausmė...".
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS