„Valstiečiai“ jau galvoja apie artėjančius Seimo rinkimus | Diena.lt

„VALSTIEČIAI“ JAU GALVOJA APIE ARTĖJANČIUS SEIMO RINKIMUS

Valdančiosios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) taryba penktadienį Kauno rajone renkasi aptari pasirengimą kitais metais vyksiantiems Seimo rinkimams.

Kaip žurnalistams prieš posėdį sakė partijos pirmininkas Ramūnas Karbauskis, bus kalbama apie vienmandates apygardas, tačiau sprendimų priimti neplanuojama.

„Šiandien tikriausiai suformuosime štabą ir pradėsime dirbti“, – sakė jis.

Posėdyje taip pat planuojama aptarti ekonomikos ir inovacijų ministro, partijos vicepirmininko Virginijaus Sinkevičiaus teikimą į eurokomisarus.

„Tiesiog informavimas tarybos, kad yra tokia situacija, kad mūsų narys, partijos vicepirmininkas, pretenduoja tapti Europos Sąjungos komisaru ir palinkėsime jam sėkmės“, – sakė R. Karbauskis.

Posėdyje anksčiau buvo numatyta spręsti dėl Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio narystės partijoje. Tačiau šiam ketvirtadienį iš partijos pasitraukus pačiam, klausimo svarstyti neplanuojama.

„Ne, nebėra reikalo“, – sakė R. Karbauskis.

V. Pranckietis ketvirtadienį LVŽS Kauno rajono skyriui įteikė pareiškimą, jog palieka partiją.

Jis teigė šį žingsnį darąs, nes nenori suteikti galimybės pašalinti jį iš partijos.

R. Karbauskis sako nemanantis, kad po šio žingsnio iš partijos galėtų pasitraukti ir daugiau narių.

Jis neatsisako plano kelti nepasitikėjimo Seimo pirmininku klausimą, tačiau sutiktų palaukti Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) tyrimo dėl parlamentarės Irinos Rozovos išvadų.

„Jeigu matysime, kad tai neturi kokių nors sąsajų, darysime, ką esame numatę. (...) NSGK apsispręs dėl tyrimo, tada mes paklausime opozicinių frakcijų, ar jiems tai svarbu klausimu susijusiu su Seimo pirmininku. Jeigu jiems tai bus svarbu, palauksime to tyrimo išvados“, – sakė R. Karbauskis.

Jeigu R. Pranckiečio atsakomybės klausimas nebus siejamas su NSGK tyrimu, Seimo pirmininko atstatydinimas planuojamas dar rugsėjį.

NSGK nusprendė inicijuoti parlamentinį tyrimą dėl I. Rozovos nuslėptų ryšių su Rusijos diplomatais, kai susipažino su 2018 metų sausį Seimo pirmininkui V. Pranckiečiui išsiųsta Valstybės saugumo departamento pažyma apie parlamentarę. Dokumente rekomenduojama neišduoti politikei leidimo dirbti su įslaptinta informacija.

Seimo pirmininkas stebėjosi, kodėl parlamentinis tyrimas inicijuojamas tik dabar, nes jis pats nurodė perduoti informaciją Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui dar prieš pusantrų metų.

Opozicija teigia, kad valdantieji planuojamą parlamentinį tyrimą dėl I. Rozovos bandys nukreipti į Seimo pirmininką.

„Valstiečių“ taryba yra pritarusi liepą keturių partijų pasirašytam koalicijos susitarimui. Pagal jį parlamento vadovo postas priklauso nebe „valstiečiams“, o „socialdarbiečiams“.

V. Pranckietis trauktis iš Seimo pirmininko pareigų atsisako, teigdamas, kad jo postas „socialdarbiečiams“ perleistas kerštaujant jam dėl to, kad nepataikavo LVŽS lyderiui Ramūnui Karbauskiui.

Liepą V. Pranckiečio elgesį svarsčiusi LVŽS Etikos ir procedūrų komisija nutarė, kad jis etikos nepažeidė.

„Valstiečiai“ yra surinkę parašus, reikalingus pradėti nepasitikėjimo procedūrą Seimo pirmininku, tačiau projekto neregistravo.

Norint Seimo pirmininką pašalinti iš pareigų dėl nepasitikėjimo reikia ne mažiau kaip 71 balso „už“.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

SAULIUS

PAGARBA JUMS KARBAUSKI MUSU VISA SEIMA UZ VALSTIECIUS

natalija

TAUTA RINKS DORUS GARBINGUS VALSTIECIUS TAI GERIAUSEI DIRBANTIS SEIMAS

JONAS TO ANONIMAS

Asile kovoji uz liberastus gaidy bet tavo kova tik sikimas ant visu issigimeli niekam tu neidomus nuskriaustas debilas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS