„Valstiečiai“ pasiekė savo: antrą kartą bandys nuversti V. Pranckietį | Diena.lt

„VALSTIEČIAI“ PASIEKĖ SAVO: ANTRĄ KARTĄ BANDYS NUVERSTI V. PRANCKIETĮ

Valdantieji „valstiečiai“ pasiekė, kad kitą antradienį Seime būtų pakartota procedūra dėl parlamento pirmininko Viktoro Pranckiečio atstatydinimo.

Už tai, kad balsavimas būtų kartojamas, ketvirtadienį balsavo 60 Seimo narių, prieš buvo 45 ir keturi Seimo nariai susilaikė.

Šį Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto vadovės „valstietės“ Agnės Širinskienės siūlymą balsavimui teikė posėdžiui pirmininkavęs „valstietis“ Arvydas Nekrošius.

Tuo pačiu metu kitoje parlamento salėje posėdžiavo skubiai parlamento pirmininko V. Pranckiečio sukviesta Seimo valdyba. Ji taip pat svarstė, ar gali būti pakartotas balsavimas dėl nepasitikėjimo V. Pranckiečiu.

„Sušaukiau pasitarti, kad jeigu yra noras balsuoti, ar mes galime balsuoti antrą kartą dėl procedūros atšaukimo. Po ilgų diskusijų buvo vieninga valdybos nuomonė, kad statute yra aiški norma – kad balsuoti dėl atšaukimo galima vieną kartą per sesiją“, – po valdybos posėdžio žurnalistams sakė V. Pranckietis.

Statute yra aiški norma – kad balsuoti dėl atšaukimo galima vieną kartą per sesiją.

Jo teigimu, reikalavimas kartoti balsavimą yra neteisėtas ir jo negali būti.

V. Pranckietis pareiškė netrauksiąs į antradienio posėdžio darbotvarkę klausimo dėl jo atleidimo.

Seimo statute numatyta, kad Seimo nariai negali vienos sesijos metu pakartotinai reikalauti atleisti tą patį pareigūną.

Tuo metu pirmoji Seimo vicepirmininkė „valstietė“ Rima Baškienė teigė, kad parlamentui priėmus sprendimą dėl slapto balsavimo pakartojimo, kyla neaiškumų, ar ši statuto nuostata tikrai galioja.

„Man kyla abejonių, noriu įsitikinti, ir iki antradienio sulauksime Teisės departamento išaiškinimo dėl tos normos“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė R. Baškienė.

Ji teigė, kad esant daugumos valiai, klausimą dėl pakartotinio nepasitikėjimo balsavimo bus privalu įrašyti į Seimo posėdžio darbotvarkę.

Siūlymą perbalsuoti dėl V. Pranckiečio atleidimo A. Širinskienė teikė argumentuodama, kad parlamentas pareiškė nepasitikėjimą antradienį balsus skaičiavusia Seimo narių grupe. Ši grupė vykdė slaptą balsavimą, per kurį V. Pranckietis išsaugojo postą.

Nepasitikėjimas šia grupe pareikštas, nes atnaujinta jos sudėtis nebuvo patvirtinta parlamente.

Antradienį nenumatytame posėdyje surengtas balsavimas dėl nepasitikėjimo V. Pranckiečiu žlugo, jame dalyvavus tik 11 Seimo narių.

Procedūrą iš pradžių inicijavę valdantieji protestuodami balsavime nedalyvavo, nes procedūrą norėjo surengti ketvirtadienį, kai tikėjosi užsitikrinti reikiamą balsų skaičių.

Tam, kad Seimo pirmininkas būtų atstatydintas, reikėjo ne mažiau kaip 71 balso „už“.

„Valstiečiai“ V. Pranckietį kelis mėnesius ragino trauktis iš pareigų, nes pagal koalicijos partnerių susitarimą Seimo pirmininko postas turėtų atitekti „socialdarbiečiams“.

V. Pranckietis nesutinka trauktis pats, tvirtindamas, kad jo atstatydinimo siekia tik „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis, kerštaudamas už neklusnumą.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

kokie

cia dar /valstieciai/ nejuokink juk tai ta pati socmafija su savo izulia runkeline hebra keliantys bardaka su visokiais kirkinais brnutonikais ir kt sovietcinikais be savigarbos ir viskas ne del tautos o 1 naisiu zemgrobio kuriam koja pakiso kildesiene kai seima kazkur ir tai valdpaslaptis tik vsd nesirupina kam jis tarnauja nes tai sava chebra.......

Politologas

Faktinis Lietuvos vadovas R.Karbauskis demonstruoja raumenis ...

KVAILIAU NESUGALVOSI

Gerai , kad kaimynai uz sienu nesidomi musu seimo veilla ... BUTU GEDA .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS