„Valstiečiai“ planuoja konservatyvią šeimos politiką | Diena.lt

„VALSTIEČIAI“ PLANUOJA KONSERVATYVIĄ ŠEIMOS POLITIKĄ

  • 3

Valdančiosios koalicijos lyderė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) planuoja konservatyvias permainas šeimos politikos srityje.

Nors iš būsimos Vyriausybės programos koalicijos partneriai socialdemokratai brauko „valstiečių“ nuostatas, pastarieji jų išsižadėti neketina, penktadienį rašo „Lietuvos žinios“.

„Valstiečiai“ žada priimti iniciatyvas dėl lytiškumo ugdymo, nevaisingumo gydymo, abortų, skyrybų ir jas sudėjo į būsimos Vyriausybės programos juodraštį. Socialdemokratai teigia tam besipriešinantys ir revizuoja dokumentą. Tačiau jei LŽVS pasiūlymai nebus įtraukti į Vyriausybės planus, jie ir taip gali skintis kelią Seime, nes veikiausiai sulauks konservatorių ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos atstovų palaikymo.

Pasak „valstiečių“ lyderio Ramūno Karbauskio, vertybiniais klausimais su koalicijos partneriais nebus siekiama sutarimo, nes kompromiso rasti neįmanoma: „Bus balsuojama Seime, laisvai. Absoliučiai aiškiai žinome, kad parlamente mūsų nuostatos sulauks palaikymo, nes toks yra vertybinis daugumos Seimo narių pasirinkimas. Yra susitarta, ir tai nebus koalicinės sutarties pažeidimas, jei socialdemokratus kartu su liberalais šiais klausimais paliksime kaip mažumą“.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

o jie žali ar žydri?

taip meiliai viens į kitą žiūri :))

Anonimas

Koks skirtumas ką jie planuoja. Gyvenimas Lietuvoje vyksta pagal bambalinių programą. Jokiame popieriuje nesurašysi kas ką turi dulkinti ir kas ką privalo gerti. Imtų rimtus reikalus spręsti , o ne užpakalio politika domėtųsi.

Anonimas

cha ...iseina kad socdemu neo lyberastai susikryzmino su lyberastais gejais, lezbem ,pedofilais ir agrastais.....vyt ir sodint socdemonus na xuj.....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS