„Valstiečiai“ užsispyrė išrūpinti dotaciją socialdarbiečiams | Diena.lt

„VALSTIEČIAI“ UŽSISPYRĖ IŠRŪPINTI DOTACIJĄ SOCIALDARBIEČIAMS

Valdantieji „valstiečiai“ neatsitraukia dėl leidimo Vyriausybei skolintis gynybai ir naujai įsikūrusioms partijoms finansuoti, balsavimas planuojamas kitą savaitę, BNS patvirtino Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) vadovas Ramūnas Karbauskis.

„Premjeras grįš iš Japonijos ir planuojame balsuoti dėl šitos pataisos. Ji yra techninio pobūdžio, nieko bendro su interpretacijomis, kurias daro konservatoriai, kad čia susieti klausimai – ten ne tik krašto apsauga ir partijų finansavimas. Tai instrumentas, Vyriausybė gauna iš Seimo instrumentą, kaip jie galėtų spręsti finansavimą, jei bus toks poreikis“, – sakė R. Karbauskis.

Jis patvirtino, kad kitą savaitę bus balsuojama dėl įstatymo pakeitimo priėmimo kartu su „valstietės“ Agnės Širinskienės iniciatyva atsiradusia nuostata leisti skolintis ir partijoms. Opozicija reikalauja grįžti į ankstesnę pataisos svarstymo stadiją ir ją priimti be minėto pasiūlymo.

Seime rugsėjo pabaigoje įstrigo biudžeto įstatymo pakeitimo projektas, kuriuo buvo numatyta leisti Vyriausybei skolintis, siekiant padidinti krašto apsaugos finansavimą iki NATO standarto gynybai skirti 2 proc. bendrojo vidaus produkto.

Kartu Seimas pritarė A. Širinskienės registruotam siūlymui tokį pat mechanizmą taikyti ir po Seimo rinkimų susikūrusios politinės partijos veiklai finansuoti. Šiam pasiūlymui pritarta, bet opozicija blokavo viso įstatymo pakeitimo priėmimą – nesiregistravo balsavimui, todėl nebuvo priėmimui reikalingo 71 parlamentaro kvorumo.

R. Karbauskis tvirtino, kad kitą savaitę per balsavimą surinks 71 balso kvorumą.

„Susirenka 71, jei visi Seimo nariai mūsų frakcijoje yra, ir balsuodami mes turėsime 71-ą“, – pirmadienį BNS teigė „valstiečių“ vadovas.

Opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūnas Gabrielius Landsbergis praėjusią savaitę kreipėsi į Seimo pirmininką Viktorą Pranckietį prašydamas 2018 metų valstybės biudžeto ir savivaldybių biudžetų finansinių rodiklių patvirtinimo įstatymo 15 straipsnio pakeitimo projektą grąžinti į svarstymo stadiją.

„Kreipiuosi į Jus kviesdamas pademonstruoti mūsų visų valstybės, o ne tam tikrų partijų, nacionalinius interesus atitinkančią poziciją, kaip yra tikimasi iš Jūsų – vieno iš trijų aukščiausių valstybės pareigūnų – poziciją užimančio asmens, ir neberemti politinės korupcijos Seime, o tvirtai atsistoti Lietuvos krašto gynybos ir Konstitucijos pusėje“, – teigė G. Landsbergis.

Valdantieji siekia valstybės dotaciją skirti daugumai priklausančiai Lietuvos socialdemokratų darbo partijai (LSDDP), įsikūrusiai skilus Lietuvos socialdemokratų partijai. Opozicija tai vadina politine korupcija, siekiant nusipirkti partnerių paramą.

Premjeras Saulius Skvernelis yra minėjęs, kad jeigu valstybei nebus leista pasiskolinti naujai partijai finansuoti, ši liks be dotacijos.

Jis tvirtino, kad siūlomas pakeitimas yra techninis.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Nuomone.

Karbauskis nori supirkti vias seime senienas,kad ju pagalba geletu palaiminti visas siulomas nesamones.O ir pavergti mus savo naudai.Kur intelegentija,kur buves sajudis?

Jūs geriau

žiūrėkit ką išdarinėja tokios senos glušės kaip šalaševičiutė kuri kiša seimui įstatymą draudžianty kolektyviniuose soduose, kur daug kas dabar gyvena, steigti vaikų darželius ir parduotuves.Gal turi sadistinį pasitenkinimą kuomet vaikai yra keliami 6 ryto ir vežami u 30 km į mokyklą ar darželį?Tas pat bus su senukais - nusipirkt duonos turės važiuot keliasdešimt km.

Tai

Kokio velnio finansuoti ta pačią partiją du kartus?Na suskilo ji kaip molėkulė į dvi dalis,tai tegul ir pinigus dalinasi,o tai išeina taip kad jie jms dalintis į dvi,tris ar ketuias partijas ir visiems reikės pinigų iš mūsų kišenės.Ei valdžiažmogiai gal jau laikas surimtėti ir baigti taškyti pinigus į visas puses.SUSISKALDĖ PARTIJA TAI TEGUL IR PINIGUS DALINASI TARP SAVĘS IŠ TO BENDRO BIUDŽETO KURĮ TURĖJO--manau kad taip būtų teisingiausia ir nereikėtų plėšti iš žmonių.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS