„Valstiečių“ lyderis „socialdarbiečių“ pozicijos neišsigando | Diena.lt

„VALSTIEČIŲ“ LYDERIS „SOCIALDARBIEČIŲ“ POZICIJOS NEIŠSIGANDO

„Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis sako, kad pasirašytų po „socialdarbiečių“ pareiškimu, skelbiančiu, kad valdančiosios koalicijos gretas partija paliktų, jei nebūtų surasta sprendimo didinti vaiko pinigus.

Pasak jo, taip „socialdarbiečiai“ tik įrodo, kad tarp valdančiųjų yra ne dėl postų, o dėl koalicinėje sutartyje numatytų užsibrėžimų.

„Jeigu žmonės, darydami vieną ar kitą pareiškimą, šnekėtų apie postą, kad postas lemia jų sprendimus dirbti ar nedirbti valdančiojoje koalicijoje – tai būtų labai keista. Jie („socialdarbiečiai“. – ELTA) daro labai teisingą pareiškimą. Aš manau, kad mes pasirašytume po jų pareiškimu. Joks postas niekada negali būti priežastimi, dėl ko tu nedirbsi valstybėje kartu su kitais“, – Eltai ketvirtadienį sakė R. Karbauskis.

Visgi, jo teigimu, „socialdarbiečių“ deklaruota tezė, kad Seimo pirmininko postas jiems nesvarbus, nėra visiškai atitinkanti pačią sutarties logiką. Pasak R. Karbauskio, Seimo vadovo postas pagal koalicinę sutartį priklauso „socialdarbiečiams“, todėl, pabrėžė jis, parlamento vadovo kėdė jiems ir turi būti perduota, iš jos patraukiant Viktorą Pranckietį.

„Suprantu jų pareiškimą, tačiau, kita vertus, yra koalicinė sutartis, o joje rašoma ir apie postus. Manau, kad koalicinė sutartis turi būti vykdoma, čia abejonių nėra. Jų pareiškimai neprieštarauja tam faktui, kad jie veikia koalicijoje ne dėl postų“, – kalbėjo R. Karbauskis.

„Socialdarbiečiai“ ketvirtadienį deklaravo, kad Seimo pirmininko kėdės klausimas jiems nėra prioritetas. Išplatintame pranešime Gedimino Kirkilo vadovaujama „socialdarbiečių“ partija pareiškė, kad iš valdančiosios koalicijos trauktųsi, jei nebus surasta pritarimo didinti vaiko pinigus, 70 eurų skiriant universaliai išmokai ir 30 eurų gausioms, nepasiturinčioms ir neįgalius vaikus auginančioms šeimoms.

Šiuo metu universali išmoka vienam vaikui, kol jis sulauks pilnametystės, siekia 50 eurų. Vyriausybė siūlo kitais metais vaiko pinigus didinti iki 60, o ne iki 70 eurų, tačiau sparčiau kelti išmokas nepasiturinčioms ir neįgalius vaikus auginančioms šeimoms.

ELTA primena, kad, R. Karbauskio teigimu, dabartinis Seimo vadovas V. Pranckietis turi užleisti poziciją „socialdarbiečiams“, nes taip yra numatyta pasirašytoje valdančiosios koalicijos sutartyje. Pats V. Pranckietis tokį spaudimą vadina šantažu ir asmeninėmis R. Karbauskio ambicijomis.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

ALGIS

PRANSKIETIS T E I S U S - SEIMAS RINKO , SEIMAS IR ATLEIDŽIA , O KODĖL IKI ŠIOL BUVO DAROMAS BARDAKAS , ŠTAI PRIE KO PRIVEDĖ P A R T I J Ų ALE '' DEMOKRATIJA'' .

Mociute

Ir mazoje valstybeleje politikai del asmeniniu interesu RIEJASI, noredami save daugiau PASIREKLAMUOTI. Vaiko pinigai reikalingi tiems , kuriu tevai darbingi ir dirba, o ne tiems, kurie del pinigu vaikus gimdo. Nera istatymo aiskaus isbaigtumo.

taip

vaiku sakaita keliami politreitingai o kad vaikai grobiami dzin......

SUSIJUSIOS NAUJIENOS