„Valstiečių“ šešėlinė vyriausybė spręs, ar atidėti interpeliaciją I. Šimonytei | Diena.lt

„VALSTIEČIŲ“ ŠEŠĖLINĖ VYRIAUSYBĖ SPRĘS, AR ATIDĖTI INTERPELIACIJĄ I. ŠIMONYTEI

  • 23

Penktadienį „valstiečių“ šešėlinės vyriausybės posėdyje bus svarstomas siūlymas atidėti interpeliaciją premjerei Ingridai Šimonytei.

„Svarstysime kreipimąsi į opozicines Seimo frakcijas, sieksime sutarimo su jomis ir kartu siūlysime LVŽS frakcijai palaikyti interpeliaciją sveikatos apsaugos ministrui Arūnui Dulkiui, kadangi situacija kaista ne tik visuomenėje, bet ir sveikatos sistemoje. Ministras akivaizdžiai nesusitvarko, COVID-19 padėtis blogėja, sveikatos sistemos įstaigos – be vadovų, ministerijoje vykdomi abejotini viešieji pirkimai“, – pranešime spaudai teigia šešėlinės „valstiečių“ Vyriausybės vadovas Ramūnas Karbauskis.

Pasak jo, interpeliacijos klausimą I. Šimonytei bus siūloma atidėti, nes, panašu, kad šį kartą Vyriausybės vadovė išgirdo didžiausiai opozicinei frakcijai priklausančių politikų raginimus teikiant 2022 m. biudžetą nekelti mokesčių, nes jie būtų nepakeliama našta didžiajai daliai Lietuvos visuomenės, jau dabar susiduriančiai su augančiomis produktų, paslaugų ir energijos kainomis.

Siūlysime LVŽS frakcijai palaikyti interpeliaciją sveikatos apsaugos ministrui Arūnui Dulkiui, kadangi situacija kaista ne tik visuomenėje, bet ir sveikatos sistemoje.

Šešėlinio kabineto posėdyje taip pat dalyvaus Sveikatos teisės instituto direktorius doc. dr. Rimantas Jankūnas, kuris šešėlinę vyriausybę supažindins su paskutinėmis Europos ligų kontrolės ir prevencijos centro (ECDC) rekomendacijomis dėl COVID-19 testavimo. O šešėlinio ministrų kabineto posėdyje dalyvausiantis kriminologas, Mykolo Romerio universiteto Baudžiamosios teisės ir proceso instituto doc. dr. Alfredas Kiškis pasidalins kitų valstybių patirtimi pagrįstomis įžvalgomis apie galimas narkotikų dekriminalizavimo pasekmes.

ELTA primena, kad rugsėjo mėnesį LVŽS paragino Vyriausybę per tris savaites atsiriboti nuo mokestinę naštą gyventojams didinančios mokestinės reformos, iš esmės pakeisti COVID-19 pandemijos valdymo bei vakcinacijos strategiją, viešai atsiskaityti visuomenei už migrantų krizės valdymo kaštus bei pateikti aiškius terminus, kada bus baigti peržiūrėti migrantų prieglobsčio prašymai.

Partijos taryba tuomet įpareigojo LVŽS šešėlinį Ministrų kabinetą, kad Seime būtų surengta interpeliacija premjerei I. Šimonytei, jei Vyriausybė šių „valstiečių“ reikalavimų neįvykdytų.

Rašyti komentarą
Komentarai (23)

to vaje vaje

Klausyk tu miesto valdove plika šikine durneli eik mokytis daugybos lentele

Vaje

Sitas kaimo blusius,seseliu valdovas vel kiauksi.geriau sedetu po sirinskienes sijonu ir tyletu.jis juk net ne seimo narys.kokia dar seseline vyriausybe?ir dar vadovas...uzsizvengt galima

Tam taigi

Ne , siena neapsaugos :) Dar nesupratai ? " Apsaugoti" gali tik vykdomoji valdžia ! Tie , kurie PRIIMA įstatymus , derisi su kaimyninėmis šalimis DĖL Lietuvos sienų saugumo , suvokia kokioje sąjungoje dalyvauja ( ES) ir kokia " sąjungos " politika migrantų atžvilgiu :) Viskas . Lietuvos užsienio politika TURI VEIKTI LIETUVOS NAUDAI . Deja ..Tarkim , pastato tą " auksinę tvorą " nelegalams , bet valdantys šalį įstatymais sieną " atveria " prašantiems prieglobsčio . Ir ką ? Nelegalus gali sulaikyti ir be tvoros ! Ką daro ir dabar . Reikia GALVOTI ir būti užsienio politikoje atsakingu už kiekvieną žodį ar veiksmą kuris gali pakenkti Lietuvai ar jos žmonėms , o ne kaip sovietmetyje " atsitverti spygliuota tvora " . Liberkonservatoms reikėtų prisiminti žodį " DIPLOMATIJA" .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS