„Valstiečius“ papiktino A. Dulkio atsisakymas dalyvauti šešėlinės Vyriausybės posėdyje | Diena.lt

„VALSTIEČIUS“ PAPIKTINO A. DULKIO ATSISAKYMAS DALYVAUTI ŠEŠĖLINĖS VYRIAUSYBĖS POSĖDYJE

Trečiadienį į šešėlinę Vyriausybę susirinkę „valstiečiai“ piktinosi, kad nors ir kviestas, tačiau pas juos į posėdį neužsuko sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

Šešėlinį Ministrų Kabinetą įsteigę „valstiečiai“ sakė norėję su ministru aptarti Vyriausybės taikomas priemones pandemijos metu bei skiepijimo planus, tačiau, A. Dulkio nesulaukę, buvo priversti apgailestauti bei konstatuoti, kad neformaliai Vyriausybei parodytas ministro dėmesys nėra geras opozicijos ir valdančiųjų bendravimo pavyzdys.

Tačiau Sveikatos apsaugos ministerija situaciją vertina šiek tiek paprasčiau. Pasak A. Dulkio atstovės spaudai Aistės Šukstos, ministras visada yra pasiruošęs atsakyti į parlamentarų klausimus, kaip tą daryti numato Seimo statutas, tačiau įtemptu pandeminiu laikotarpiu laiko skirti tokiems neformaliems formatams kaip „šešėlinis kabinetas“, pasak jos, tikrai nėra paprasta.

Tačiau viena iš „valstiečių“ lyderių ir šešėlinio Ministrų Kabineto narių Agnė Širinskienė posėdyje teigė, kad bandymas pasikviesti A. Dulkį tapo tiesiog „tragikomišku“.

„Aš tik galiu apgailestauti, kad gerbiamo ministro nėra“, – „valstiečių“ šešėlinės Vyriausybės posėdyje sakė A. Širinskienė.

„Jo kvietimas į mūsų posėdį vyko tragikomiškai, nes mes jį kvietėme nuo kovo 9-osios dienos. Buvo išsiųstas laiškas ir buvo pažadėta labai greitai atskambinti, tačiau vėliau telefono nebebuvo keliama... Mes tiesiog siūlėme, kad pats ministras – kadangi mes suprantame, jog ministras laiko neturi, – pasirinktų jam patogią dieną ir valandą. Žadėjome, kad šešėlinė Vyriausybė prisiderins, bet pasiūlius ir tokias sąlygas, atsakymo nebebuvo ir netgi paprašius deleguoti atsakingą asmenį, kuris galėtų pristatyti vakcinacijos planą ir strategiją, kurios laikosi ministerija... tai to atsakingo asmens neatsirado“, – detalizavo A. Širinskienė.

Jo kvietimas į mūsų posėdį vyko tragikomiškai, nes mes jį kvietėme nuo kovo 9-osios dienos.

„Matyt, toks elgesys nėra labai geras pavyzdys, kaip turėtų vykti pozicijos ir opozicijos dialogas arba bendrai – žmonių ar valstybės tarnautojų dialogas. Matyt, čia jau yra ministro pasirinkimas, kaip bendrauti su visuomene ir su mumis“, – neformalios Vyriausybės posėdyje A. Dulkiu piktinosi A. Širinskienė.

Tačiau A. Dulkio atstovė A. Šuksta teigė, kad ministras su opozicija bendrauti yra nusiteikęs. Pasak jos, ministras komunikuoja su visomis Seimo frakcijomis, kaip tą numato Seimo reglamentai.

„Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys, būdamas atskaitingas Seimui, yra visada pasirengęs atsakyti į parlamentarų klausimus bei tai nuolatos daro Seimo statuto numatyta tvarka: Vyriausybės valandų metu, Seime pristatant įstatymus bei nuolat dalyvaujant visų Seimo frakcijų posėdžiuose jų kvietimu iš anksto suderintu laiku“, – Eltai teigė A. Dulkio atstovė spaudai A. Šuksta.

Tuo tarpu Seimo statuto neapibrėžtose formatuose kaip „šešėlinė Vyriausybė“ ir dar tokiu įtemptu pandemijos laikotarpiu, akcentavo A. Šuksta, A. Dulkys tiesiog neturi galimybės dalyvauti.

„Sveikatos apsaugos ministras laikosi Konstitucijos, įstatymų ir Seimo statuto. Todėl Seimo statute niekaip neapibrėžtose atskirtų partijų ar kitokių organizacijų sukurtuose formatuose šiuo įtemptu bei sudėtingu metu dėl užimtos darbotvarkės ministras dalyvauti galimybės neturi“, – teigė A. Šuksta.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Cinizmo viršūnė

Gal jie durni ar sapnuoja? Dar vieni sugalvojo strojinti ministrą.

Vero

Cha cha cha... "Šešėlinė vyriausybė" nori padirodyt, kad neva dirnba! Nors griūk is klumpių Agnute o kur tu buvai, kai apskritai seime aptariami skiepyjimo ir kiti pandemijos suvaldymo planai. Atrodo, čia nėra kariniu paslapcių. Gal jūsų "sesėlinė vyriausybė" pramiegojo tik savo šešėlį atsiuntėt. Tikrai, reikia būt vistos proto, kad tokiu metu, kai ministras tuti tūkstantį reikalų ir rūpescių dėl pandemijos, dar trukdyti jį ir kviestis i pasimatymą. Surašykit, ko pageidaujat, kas jūsų netenkina, ir perduokit į ministerija savo labai svarbų raštą.

Tam cha cha , keisk dilerį )

Patyčios ir neapykantos komentarai liberalkonservyno " vieša kalba ? Opozicija yra seimo dalis , kuri turi savo rinkėjus . Opozicija dirba puikiai, o štai seimo valdantieji ir vyriausybės nariai man aiškiai rodo , kad yra nekompetentingi ir bijo opozicinių :))) Bravo opozicijai . Viešumas ir dar kartą viešumas . Ministras kompetetingas , gerbiantis visuomenę kuri per savo atstovus seime nori žinoti kokie " planai " dėl pandemijos valdymo , būtų atėjęs , o dabar .....Dar kartą patvirtino , ši vyriausybė yra pati blogiausia per 31 m .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS