Valstybės vadovu pripažintas V. Landsbergis: Lietuva pagaliau prilygo Estijai | Diena.lt

VALSTYBĖS VADOVU PRIPAŽINTAS V. LANDSBERGIS: LIETUVA PAGALIAU PRILYGO ESTIJAI

Lietuva pagaliau prilygo Estijai, sako buvęs Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo pirmininkas Vytautas Landsbergis, Seimui ketvirtadienį pripažinus jį pirmuoju atkurtos nepriklausomos Lietuvos valstybės vadovu.

„Gerai, kad Lietuva galų gale prilygo Estijai. Estijoje labai seniai taip nutarta – kad Aukščiausiosios Tarybos pirmininkas buvo valstybės vadovas. Estai seniausiai tą padarė, be jokių tragedijų“, – BNS sakė V. Landsbergis.

„Tvarkoj, nusprendė taip, tegu būna taip“, – pridūrė jis.

Plačiau pakomentuoti sprendimą V. Landsbergis sakė galėsiąs vėliau ketvirtadienį.

Nusprendė taip, tegu būna taip.

Už specialų Aukščiausiosios Tarybos pirmininko teisinio statuso įstatymą balsavo 74 Seimo nariai, prieš buvo vienas, susilaikė keturi parlamentarai.

Įstatymas nustato, kad Aukščiausiosios Tarybos pirmininkas, būdamas aukščiausiuoju Lietuvos Respublikos pareigūnu, nuo 1990 metų kovo 11 dienos iki 1992 metų lapkričio 25 dienos turėjo ir vykdė konstitucinius valstybės vadovo įgaliojimus.

Valdantieji teigė, kad šiuo projektu tiesiog konstatuojamas istorinis faktas, o opozicijos atstovai savo ruožtu tvirtino, jog siekiama perrašyti istoriją.

Parlamente jau bandyta suteikti valstybės vadovo statusą V. Landsbergiui praėjusią kadenciją, tačiau tuometinio Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio iniciatyva nesulaukė buvusių valdančiųjų politinio palaikymo.

Rašyti komentarą
Komentarai (87)

Zoro

Atėjo eilė Paulauską pripažinti prezidentu.

ALGIS

Mums iki Estijos , kaip pėsčiomis iki Kinijos .

QWX

Prieš gerus 30 metų vienas 0žys melavo, kad atgavus nepriklausomybę jau po 10 metų gyvensime kaip skandinavai. Dabar tas 0žys vėl mums meluoja, kad po 30 metų pagaliau prilygome Estijai. Tačiau Estijai mes niekada neprilygsime, nes Estijoje nėra sovietinių ter0ristų, kurie planavo ir sprogdino Kryžkalnio motina ir kurie vėliau buvusių komunistų bei KGBistų būtų paskirti šalies vadovais...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS