Vėluojant pensijoms A. Sysas siūlo tobulinti Viešųjų pirkimų įstatymą | Diena.lt

VĖLUOJANT PENSIJOMS A. SYSAS SIŪLO TOBULINTI VIEŠŲJŲ PIRKIMŲ ĮSTATYMĄ

Tūkstančiams žmonių laiku nesulaukus pensijos Seimo narys socialdemokratas Algirdas Sysas siūlo tobulinti viešuosius pirkimus reglamentuojančius įstatymus.

Pasak A. Syso, ši situacija - viešųjų pirkimų pasekmė: mažiausią kainą pasiūliusi bendrovė užduoties įvykdyti nesugebėjo.

„Štai kas atsitinka, kai konkursuose pasiūloma mažiausia kaina, o vėliau paaiškėja, kad bendrovė neturi žmonių, jie neparuošti. Vilniuje ir Kaune žmonių, kurie išnešiotų, nesuranda, o ką kalbėti apie rajonus. Čia yra viešųjų pirkimų problema“, - sako Lietuvos socialdemokratų partijos frakcijos Seime narys A. Sysas.

Štai kas atsitinka, kai konkursuose pasiūloma mažiausia kaina, o vėliau paaiškėja, kad bendrovė neturi žmonių, jie neparuošti.

„Sodros“ atstovai pirmadienį patvirtino, kad vien Vilniuje ir Kaune nepristatyta apie 3,6 tūkst. pensijų išmokų.

„Žmonės laukia, pensijos turės būti išnešiotos, pinigai juk pervesti. Tačiau reikia taisyti Viešųjų pirkimų įstatymą, čia reguliavimo problema“, - komentuoja A. Sysas.

Kaip ELTA jau skelbė, daugiausia pensijų šiuo metu yra neišnešiota Vilniaus ir Kauno rajonų savivaldybėse.

Anot „Sodros“ laikinojo direktoriaus Ježio Miskio, sutartis su šiuo metu Kaune ir Vilniuje pensijas išnešiojančia įmone „Bastaras“ iki šio mėnesio pabaigos bus nutraukta. Greičiausiai šiuose miestuose toliau pensijas nešios Lietuvos paštas.

Nuo šių metų pradžios dalyje savivaldybių pensijas į namus pristato ne Lietuvos paštas, o kitos bendrovės, kurios laimėjo „Sodros” viešųjų pirkimų konkursą. Tai - „Bastaras“, „Godlija“, „Victum“ ir „Verpetynė“.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

ir vel sapaliojimai

ar ta SOVDRA ir vyriausybe gali pranesti TAUTAI kokia bauda mokes bastaras? Kokie delspiningiai bus priskaiciuoti prie tu vargsu zmoniu pensiju ir kieno saskaita padengti? Ar ten vyriausybeje niekas nieko nesupranta ?

Syyysai blee

tu geriau pareikalauk tų kaušų kad paštui gražintų pensijas nešiot.IR BUS VISKAS.O tai pasamdė kažkoki Bastarą - jis jau N metų garsėja kaip aferiuga.Nenuostabu kad anam reik kelis kartus tą pinigą ,,prasukti,,__Turbūt gerą atkata gavot parazitai?

V.

Įstatymą tobulinti tikrai reikia, bet šiuo atveju manau buvo nekvalifikuotai paruoštos konkurso sąlygos leidžiančios dalyvauti konkurse neįgalioms bendrovėms.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS