Vengdami tiesioginio valdymo, Širvintų valdantieji į Etikos komisiją delegavo saviškį | Diena.lt

VENGDAMI TIESIOGINIO VALDYMO, ŠIRVINTŲ VALDANTIEJI Į ETIKOS KOMISIJĄ DELEGAVO SAVIŠKĮ

Siekdami išvengti tiesioginio valdymo, Širvintų valdantieji, atmetę opozicijos siūlomą kandidatą į Etikos komisijos pirmininkus, pirmadienį delegavo savo atstovą.

Merės Živilės Pinskuvienės visuomeninio judėjimo „Drauge kurkime Širvintų krašto ateitį“ atstovė Janina Pažusienė išrinkta vienbalsiai, balsavime nedalyvaujant opozicijai – už ją buvo 15 valdančiųjų iš 21 tarybos nario.

„Opozicija Virginijų Sarpauską pateikė trečią kartą, tai neatitinka Tarybos reglamento, laikome tai neteisėtu teikimu ir siūlau jį atmesti. Siūlau į Etikos komisijos pirmininkus Janinos Pažusienės kandidatūrą“, – per neeilinį tarybos posėdį sakė Ž. Pinskuvienė.

Opozicijos atstovai posėdyje tvirtino, kad V. Sarpausko kandidatūrai nepritariama dėl asmeninių priežasčių.  

Darbo partijos atstovas Alfredas Astikas suabejojo tarybos reglamento, numatančio galimybę valdantiesiems deleguoti savo atstovą į komisijos pirmininkus, teisėtumu.

„Manau, kad šis asmuo atitinka tuos reikalavimus, nuostatus, kurie susiję su šiomis pareigomis. Kiek man asmeniškai žinoma, jis yra atsakingas ir pareigingas asmuo ir gali atstovauti tiek tarybos nariams, tiek gyventojų poreikiams. Nebuvo patvirtintas šis asmuo, manau, dėl asmeninių sumetimų“, – posėdyje tvirtino A. Astikas.

Vyriausybė praėjusią savaitę Panevėžio ir Širvintų rajono savivaldybėms davė mėnesį išspręsti susidariusiai situacijai, kai per numatytą dviejų mėnesių terminą nepaskiriami Etikos komisijų pirmininkai.

Pagal Vietos savivaldos įstatymą, Etikos komisijos pirmininkus siūlo opozicija, tačiau abiejose savivaldybėse teikiamus kandidatus dėl įvairių priežasčių vis atmesdavo valdantieji. Panevėžys Etikos komisijos pirmininką vėl mėgins patvirtinti spalio pabaigoje.

Tiesioginio valdymo įstatymas numato, kad tiesioginis valdymas savivaldybės teritorijoje gali būti laikinai įvedamas, jeigu savivaldybės taryba per Vietos savivaldos įstatyme nustatytą laiką – du mėnesius – nepaskiria mero pavaduotojo (pavaduotojų), savivaldybės administracijos direktoriaus, nesudaro savivaldybės tarybos Kontrolės komiteto, nepaskiria šio komiteto pirmininko, nesudaro komisijų, nepaskiria jų pirmininkų.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS